一人一個另一半真心愛你嘅細節

388 回覆
417 Like 40 Dislike
1. 出街個陣永遠唔會俾我行近馬路個一面,過馬路明明已經企到一d都唔出,有乖乖地等紅燈,但不停話:唔準行咁出呀豬

2. 有病個陣緊張過我呀媽,反而我同佢講暈下咋嘛大不了咪死,佢勁大反應係咁講大吉利是,話我死左咁佢點算,會諗盡辦法拜託人捉我睇醫生,日哦夜哦我要錫住身體

3.呢點係最實際,因為愛我,所以佢將好多好自我既性格慢慢改變,學識照顧同付出。要知道一個人願意發自心底為對方改變唔係一件易事,但佢為左我而改變本來唔好既性格。

其實仲有好多好多,
我愛你呀男朋友
唔批評你依個真係好重要,之前check男朋友電話發現佢同佢好多朋友都批評我,仲要話埋我父母,d說話勁難聽
雖然佢最後tum翻我,話因為自卑,想draw朋友attention先咁做,但事發兩年,我到依家仲有好大條刺,總係覺得佢唔係咁愛我
全部都會做但係攬住你叫第二個嘅名呢?
感覺會唔會唔同咗?
笑到仆街
其實係你唔愛佢先feel唔到
係個女仔做
同埋係一齊之後一段時間都咁做
成日挨住佢膊頭 有時訓著咗 個頭差啲跌 佢就會輕輕扶翻上嚟 每次都會
先講一次分手,之後隔硬一齊返,一齊返之後做咩都好勉強咁,個女仔就會冇癮自己提出分手
好sweet
睇睇下好掛住個ex
成日都俾男朋友咁話
1) 出街一定唔會比我企馬路邊

2)有水氹或者有冷氣機滴水會拉開我

3) 有時熱想紮起啲頭髮,但又成日唔記得帶橡筋,佢而家出街會帶定喺手

4) 番工會突然出現接放工

5) 我由到大都冇咩自信,佢成日講好多嘢鼓勵我,令我相信自己有優點,我值得被愛

仲有好多好多⋯

平時講嘢,佢望住你嗰種眼神扼唔到人

男朋友我愛你
諗起有次就算佢瞓着咗都下意識幫我冚被
包到實咁驚我凍親 自動埋嚟攬住我
以為佢醒咗點知仲瞓緊
無論咩情況 對方下意識嗰下嘅動作真係會體現出愛唔愛你 而你係會確確實實地感受得到
我箍緊牙食唔到雞翼中間啲肉
有時會直接唔食雞翼比佢食晒就算
有次佢嗌左雞翼小食本身我話留一隻比我過下口癮
係我妹緊其他野個陣佢默默拎左兩隻雞翼係中間切開比我食
我冇出聲但我好感動
願意食曬啲負能量
每一日都想哄對方開心
佢想要乜基本上都會比佢就佢
就算幾忙都會停低為左佢 將時間分享比佢

點解咁諗呀?
當出現一個比我更好更正嘅女神喺佢面前
但佢潛意識上毫不猶豫選擇我

佢dump心口只係因為唔知果一刻係發緊夢
去旅行個陣 一落機個日好凍得零下十三度
我著住雪褸而佢着唔夠衫得普通既大褸
一路推住行李 一路去搵民宿仲要蕩失路
隻手凍到僵哂好痛 啲路又好難推篋
係我好無助推唔郁個陣 佢好man咁拎埋我個篋黎推
左右手都推住篋
明明佢隻手都好痛同凍到震哂
個一刻佢好似發緊光咁
唔揀女神唔代表揀你喎
真係100%揀你又點會dump心口話早知就食咗先

不過欣賞你正面嘅諗嘢方法
以前份工晚晚都收好夜
佢就算喺屋企食完飯都專登揸車出嚟接我食多餐
嗰陣晚市禁堂食 好多晚都係兩個人屈喺車到食
就係唔想我太夜番到屋企會餓

知我方向感差
每次我自己一個去新地方都幫我搵好晒路線/搭咩車
蕩失路只要影俾佢睇/一個電話
佢就會好似gps咁遙控我行
佢話 佢永遠都係我嘅轉櫈專員

男朋友 多謝你
一齊咁多年你從來都對我咁好
等我哋捱過Long D之後
我以後會加倍加倍咁報答你
3年第一次肯同我拖手仔
不過佢男朋友 咁講 好似係得唔到女神 就唯有將就同佢一齊
如果夢入面既女神 現實都肯同男既一齊 可能就無女仔既事
同埋女仔拍拖點會唔介意男朋友 仲話自己心目中有女神, 實希望自己係男友心中既最好
同佢以前出去行街
見到佢鐘意一樣野
會偷偷地去買單
想期待佢個下嘅表情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞