老老豆豆,係屋企寒酸先會鐘意staycation

685 回覆
2240 Like 538 Dislike
stay你老母咩
爆房就爆房啦
爆房食唔食到fine dining, wine tasting?
爆完房自己落樓下餐廳比錢食咪得
點樣可以收呢d 人皮
咁咪正正唔係淨係爆房囉
staycation 包含依堆活動
但爆房淨係爆房
咪有條友畀人撚到del AC
有乜問題,staycation/住酒店只係其中一種消遣活動,同去機舖打機、入戲院睇戲一樣,都係可以喺屋企做,但有啲人就係鍾意去畀錢消費娛樂,人哋眼中住酒店幾千蚊同你去睇場戲幾十蚊一樣,唔通你會話人去戲院睇戲係寒酸?

Google cache幫到手
而家起左底啦
滿意未
講真住咩有咩所謂
呢個城市咁荒謬
明明個制度唔啱
但就偏偏啱啱跟到個玩法mount 車邊來自豪

香港有錢嘅人太多
但需要幫助而唔靠福利嘅人亦太多

為本土社會努力嘅人唔係白食白住嘅
唔住公屋唔拎福利 我覺得反而唔好喎
新鮮感呢家野 你唔識咖喇
去哂啲五星級酒店 係唔同既海景房 唔同氛圍下 對住個維港景後入條女

扑完又落樓下 米芝蓮餐廳嘆tea 再去露天泳池游下水 翻房休息下 轉頭又有buffett食

淨係個情調都冇得輸
加上算係拍拖回憶黎 係冇得旅行情況下
好波
仲要俾人催夠鐘
勁呀巴打
包條女 都租間有名氣 中上環返工 你唔會book間深井 中午就過去happy 吓 叫佢叫定嘢食 小聚兩小時
有一日一夜既時間搞咁多次 整污糟哂d地方唔洗自己清潔
發生乜事、遲左入黎冇得笑
樓主俾人圍住笑完,特登開個post搵毒撚圍爐
好正呢個post
個個大口氣窮撚比人篤爆晒
佢眼中一家人去staycation 可能係全家一齊爆房大亂交
碌上少少有人貼番佢講啲野
比人話完佢450呎都咁大支野
佢問番個巴打咁你住邊?公屋?
人地先貼住戶證
得返少量cap 圖, 但上文下理無哂
好可憐 班窮撚連唯一可以ff自己唔係loser既最後樂土 都比啲ching無情咁篤破

驚佢地會跳樓死

佢真係無改錯名 留言無令人失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞