老老豆豆,係屋企寒酸先會鐘意staycation

685 回覆
2240 Like 538 Dislike
連登多小朋友咪覺得去staycation唔翻屋企過夜好大件事
出去行街睇戲食飯都幾舊水 不如平平地book啲幾舊水晚既酒店hea下仲好
唐樓都係私樓
咁多人住新新樓 就唔會次次抽爆啦
俾鳩終於上水 全post第二柒咪你囉
全港400萬人住私樓。。
傻鳩終於上水 全post第二柒咪你囉
其實係,前排好多都成個package咁賣
鬼唔知去外國先好玩咩
咪就係無得去先焗住響香港搵節目

發覺啲窮撚講野特別大口氣
屋企無3000呎先要去staycation
屋企請唔起個廚先要出去食米芝蓮
屋企無戲院先要出去睇戲
現實自己就出入公屋地方
一家大細去staycation唔通又冇地方住, 冇地方扑野?
之前限聚 同啲朋友想食晝啲 都係是旦去酒店
再叫食物熊貓食下炸雞

我認cheap 冇次次叫room service
頭先有條好撚串既450尺撚樣
畀人踢爆就del AC
頭幾頁都有啦又話屋企泳池游水咪得
其實買咁細冇問題
明明自己都係窮
就用笑其他人窮去拎自尊
仲要勁惡
因為困係香港悶囉
你咁有錢,食飯夠可以有錢到叫個廚師上你屋企煮架
想食乜都可以叫外賣架
咁點解仲要出街食
係一樣架
其實好多野都可以係屋企做唔使出去洗錢
點解會特別覺得staycation係有問題?
你會唔會話窮撚先鍾意出街食,
係屋企舒舒服服叫外賣食唔好?
另一個客群來,
帶啲小朋友出去玩, 見識下有咩問題

考海關督察 都唔方係咩有錢佬
又係啲窮撚笑人去staycation
冇話cheap唔cheap既 room service未必岩口味
你令我諗起未有武肺之前 係fb見到以前啲同學成班佬bk酒店幫其中一個慶祝生日
鍾意出去瞓下其他地方又得唔得?
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢出去食野
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢唱K
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢開party
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢約朋友食飯
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢去情趣酒店扑野
其實staycation同其他消費一樣
唔明連登仔咁鍾意笑人staycation做乜
有人又會笑你
點解有得喺屋企舒舒服服都要俾錢出去慶祝生日??
好精彩
開頭一輪咀係咁覆
跟住俾個巴打收左皮
咁就del acc
憤世嫉俗毒撚真係好恐怖
乜都要批鬥一餐
窮撚先會覺得staycation好大件事咪又係正常消費
幾千蚊一晚佢地住唔起
其實好小事啫
當可以過夜partyroom 啫
又唔想拎自己屋企出來
咁認自己窮咪得囉
其實係平咗好多先仲抵去
比著你平時會唔會比幾千住四季?一早飛咗去泰國、日本啦

不過可能平咗樓主都覺貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞