老老豆豆,係屋企寒酸先會鐘意staycation

685 回覆
2240 Like 538 Dislike
其實真係唔係差好多
出面時鐘2-3個鐘都3xx
上次去佐敦啲3/4星 過埋夜都係$450
仲點解要去時鐘
唔關事
重點係新鮮感,同埋有種旅行既感覺(depends on 你住邊間酒店)。 住市區但搵尖沙咀酒店住個d, 我真心唔知做乜勁。

反而book 黃金海岸幾爽, 附近有山行、又有合泳灘,同埋最緊要附近夠靜。
認真答你
Rosewood同ritz carlton望落維港真係靚

利申:死窮撚,屋企冇大塊落地玻璃喺一百一十幾樓俯瞰維港
其實同幾個friend間中交換屋住一排做下炮房都幾正。
上星期三星淨房 $280
做咩姐你小學雞
Staycation 無問題,又可以幫助酒店業
我屋企寒酸關你L事

定係你窮L到連staycation 嘅錢都無
原來樓豬屋企做到出面staycation既環境服務同嘢食
咪撚戇鳩啦 酒店扑同屋企扑點比啊理得你私樓居屋定公屋 你咪當一個月有一兩晚換下地方扑嘢囉咁都有得好講
酒店爽好多
買個新鮮感有乜問題
又包晚餐同早餐buffet再加埋訓先千鬆兩個人
想食buffet 既都唔指呢個價啦
好抵wor

游下水食飽上房hea下
同女友/老婆做下
又有dd 新鮮感同旅行feel

兩三個月去一次幾好
真,有自己地方二人世界既都好少聽去staycation

要執化妝護膚果d野,貪好玩咩
頂盡都係生日/週年果d去下
咁如果有人屋企冇會所去staycation得唔得
同埋過百層對住維港屌閪係幾爽,利申買唔起九龍站上蓋
啱呀,我認
你住過就知其實唔係好夠位擺嘢
真 想起個籃球場都唔得
人地認真同你講,你呢啲就真係小學雞嘞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞