老老豆豆,係屋企寒酸先會鐘意staycation

685 回覆
2240 Like 538 Dislike
走啦公屋仔
係業主眼中 幾千蚊好少錢
管理費都幾千
係,屋企屌打酒店
酒店無屋企D雜物 無人叫你Book間細房
D 新樓會所什麽都有。去Staycation 吧輪。。

住公屋先去staycation
因為去staycation 扮到有旅行feel囉on9

個陣屋企1400尺同女朋友兩個人住,日望夜望間屋
乜都厭啦大佬,唔通日日同條女講屋企仲大仲靚啦不如買飯返嚟食唔好出餐廳啦,你咁講我邊到都唔洗去留係屋企得啦

有個fd住緊又一居對面個排獨立屋都係個個月去staycation,都唔知話你on9好定見識少
笑撚左 一個人去乜撚Staycation
可能屋企喺果頭有物業
就覺得好頹果個地方

而家連個會所都舊左好多
冇咩好玩了
我通常要埋個lounge 香檳紅白酒任飲

留意返去最多staycation 就係班中產,後生仔女其實唔多,可能我去開RC, GH, REN, conrad

事實上香港大把人有錢冇掟洗
agger

而且瞓陌生床真係扑唔到
張床點都唔夠屋企嘅舒服
你一條友仲講乜撚staycation
住緊 不過有啲唔用嘅野放左喺其他租唔出嘅屋
生活唔大問題
樓主似係無朋友
係 只會揀有泳池既酒店
上次一路曬太陽一路有人serve野飲同雪糕
上次去Grand Hyatt見到有5 pair 中坑係lounge度hea
係個couch度飲酒傾計成個下午 見佢地傾得勁開心
真係叻一定好自豪買到450呎樓,叫得咁大聲
其實去會所都要再畀錢
生日bk staycation 再係床到捧住蛋糕影相
再配個(歪頭燦笑

個個template咁
有咩特色
人做佢又做 黎得獨特性啦
咪係,d waiter 實記得你飲開咩酒,呢d services 我唔知邊個屋企有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞