[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (41)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
我不如 三人合唱版
上住viutv app重溫先啦
正啊I love JF
https://youtu.be/S-iaLALawxE

酷愛 MC busking唱過

ivana今日有電影歌出
揾緊link
陳柏宇又開紅館
今時今日嘅人氣賣唔賣得哂啲飛呀
我第一反應都係咁諗
利申忠粉
忠粉+1
在翻唱《風箏》後,今晚第一位嘉賓許廷鏗(Alfred)隨即登場,並合唱《雪糕》。及後Alfred看到吳林峰已經滿頭大汗,即拿起紙巾為對方抹汗,隨即惹來一陣尖叫,Alfred即笑說:「做咩啫?Brotherhood呢啲嘢你識啲咩丫!」其後Alfred坦言當初曾經有一段時間覺得自己唱得很難聽,在看過對方的影片後重新拾回參加比賽時喜歡唱歌的那份純粹,又坦言:「我同佢真係有種惺惺相惜嘅感覺,我認識佢嘅時候都真係好獨立嘅歌手,依家就到返轉跟你學嘢。真係嘅,今年我加盟咗獨立呢個行列,確實中間有段時間唔知獨立之後自己可唔可以出到一首作品,擔心嘅原因好多,唔一一盡錄,因為今日係佢主場,但係佢係其中一個出聲話要幫我手嘅人,所以我好想藉呢個機會多謝吳林峰。」在旁的吳林峰叫Alfred要忍住眼淚,Alfred即笑說:「人大咗就係咁,過多幾年你就會明。」
FWD 富衛保險呈獻:陳柏宇Fight For _____ Live in Hong Kong Coliseum》
日期:2021年12月10日及11日(星期五及六)
時間:晚上8時15分
地點:紅磡香港體育館
仲開兩場
可能襯未回得晒搵左錢先
真係算未回得哂咩
講真 新碟冇乜點聽過
其實新碟我幾中意 不過知大部份人都麻麻

反而anyone onebut jason真係冇乜聽
Present更少聽
覺得好矛盾嘅係因為佢唱k歌先紅 佢自己又唔鍾意再唱
但佢啲taste又好麻麻 仲要唔試吓搵多啲唔同製作班底去玩
成日淨係edward chan 悶到
歌唔掂都算,唱都唔知pick up好新唱法未先死
演唱會揀啲歌多數都係大路兼保守,又係Edward Chan做監製嘅話真係可以skip
不過相比起葉世榮的發展似乎就不及昔日好兄弟。日前有網民上載了一段葉世榮表演的短片,片中一身Casual Look的他頭戴Cap帽,打扮十分低調,現場所見應該是一場百日宴,主人家特別邀請葉世榮表演,他在台上獻唱代表作《光輝歲月》,但台下觀眾就只顧着吃東西、飲酒,完全沒有人在認真聽葉世榮獻唱,不少網民都留言表示心酸:「昔日的殿堂級樂隊鼓手怎麼淪落到這個地步了」、「搵食艱難」、「這個場子侮辱Beyond了」、「太唏噓了」、「好想哭」、「看的心裏很難受」。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞