[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (41)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
係,佢話MV未拍招緊人拍MV
佢唱得正常嘅話真係冇人會望佢
要有希望 可能Edan錄團歌唔係錄4th plug呢
咁如果你當Error同4個成員係5個單位嘅話,咁其實都係每個單位4-5首啫,其實都算平均
我入去聽,Joyce同Yoyo都唱得幾穩定,Error都算係咁,193就正常發揮啦,本身都冇預佢唱得好。Jace就甩裙影響咗,亦都令佢跳舞冇得去到盡,有1部分迫住刪走,但都會keep住去唱做番好件事 (所以真係唔洗自責),我會好期待佢12月嘅show

如果每個人做番啲自己駕馭到嘅嘢,其實真係唔會差得去邊。某程度上,拉闊根本就玩鳩4個表演者,30首4人唱仲要有啲歌根本駕馭唔到,失手真係不意外 (呢個我未睇番,我星期六睇完先再下定論)
出多首edan就4.5 plug,會世界大戰
我同意佢啲歌係唔錯,但俾佢唱真係晒咗
我自己真係聽到佢把聲唔會想再聽落去
如果係ERROR演唱會/佢哋係C Allstar,咁編排都正常
但POKI 193嘅實力真係未值得唱咁多
三個女歌手唱返多啲仲好
Yes 今天不想做野係最好
其餘兩首個vocal都carry唔到
但事實上 你講嗰兩個人都已經有自己歌派過台
無論實力如何 某程度上喺大國嘅universe入面係可以被當做一個單位

利申 覺得佢哋兩個唱歌都難聽
193都可以出歌
Dee哥點解唔可以
人類群星閃耀時仲未有mv
似有演唱會畫面
Jay fung 同 MC 今晚十點出 MV

鏡今年咁多首solo我覺得呢首最正
颱風delay左
琴晚拍完應該就快有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞