[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (41)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
spotify日榜頭2位都係mc
覺得記憶綿仲好聽過反對無效
記憶棉咁普通都上第一名
覺得記憶仲好聽過反對無效

男歌手慘情歌容易紅
當然我都好期待 Loser Good Time 呢啲曲風
不過年尾食糊作派返首大路歌谷下票 覺得合理
我鍾意good time
Upbeat d
但記憶綿好loop d
而且d fade out位好搶耳 「荒涼」嗰d位
不嬲人人口味唔同
所以先話一個歌手唔好唱黎唱去都同一類
快啲有屬於自己既歌
咁因為edan人氣真係高到去到邊都見到
但人地3線發展,mc齋唱歌都可以同edan抗衡其實好癲
其實佢都多廣告同event架
我覺得俾人話唔紅應該係指佢唔夠入屋,但對手有拍劇,嚟緊仲有電影,入屋程度好難比嘅
MC咁嘅高度只可以專心唱歌
我覺得頭3plug都好岩佢
903DJ夠膽就咁樣做,唔好欺善怕惡呀
見CAS啲支持者好多都好溫和,就出力寫個tag去play 9 them,見鏡粉裏面有一堆唔理性嘅fans就縮
個tag都可以幫佢哋手寫啲
「呢個新人今年嘅派台歌,你總會聽過其中一首,就算無,你點都會喺啲串流平台嘅流行榜見到佢啲歌嘅身影
無聽開廣東歌嘅,只要打開電視,都會見過佢個樣
佢嘅一舉手一投足,都可以引嚟一班人為佢歡呼,如果加埋自彈自唱,個魅力係倍增添
佢啲歌咁hit咁受歡迎,抵佢今晚攞呢個獎嘅,上嚟啦 ________ 」
好想睇班DJ拆自己招牌鳩頒獎咁多年,啲DJ音樂品味越嚟越差,剩係識追星,仲成日當自己潮流指標
真係連出兩首新歌
Yt Click rate 好勁咼
153: Am I a joke to you ?
佢真係深受Juno 影響 啲美術風格

唯一係黑白變彩色
jay fung x janice how many times
https://youtu.be/XaPh-bl3ncY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞