大家覺得邊套動漫係神作

454 回覆
649 Like 70 Dislike
都唔得 始終有古拿比加同里昂里奧條線未講
撐十秒
有冇興趣留個聯絡方式交流下,勁鍾意動畫但身邊冇一個朋友可以同我互相交流
例如點解化鼠會咁岩去捉隻擬蓑白?
你三樣都睇曬? 漫畫改左好多, 動畫再衰D?
唔好意思興趣不大,不過可以嘗試下同睇其他嘢嘅人交流,例如煲劇嘅人、煲電影嘅人、甚至本身乜都唔睇嘅人。

我覺得,特別係本身對呢樣嘢有強烈主張同執着嘅話,了解認識嘅人嘅口味,同呢啲人順水推舟咁交流,往往會順利過同本身係所謂動漫迷嘅人交流。

故事、敘事、映像、配樂,呢啲本來就唔係動漫特有,總會有唔同人識得欣賞。

可能有一日你會覺得,其實同其他所謂動漫迷冇乜交流未必係咩損失😂😂😂
問題大部分朋友都未睇過我睇過既作品,同佢地講邊到出色,簡直對牛彈琴,叫佢地睇又未試過成功
投其所好啦~搵個最大公約數出嚟就得
你能夠令對方發現自己鍾意嘅嘢、啱對方嗰個時期心情狀態睇嘅嘢,成功幾次,對方就會開始願意接觸你認爲好嘅嘢。

一開始唔一定要係嗰啲所謂「必推神作」,對方鍾意推理就介紹推理,對方鍾意運動你介紹運動,對方壓力大就介紹啲幽默嘅動畫,對方有迷失就介紹啲主角有樣迷失嘅好動畫,成功幾次以後介紹其他嘢就唔會咁推三推四。

作品係有優劣之分係事實,但最緊要都係人夾人,夾心情狀態、甚至閱歷人生觀都唔同,再好嘅故事都有唔同定位,最終都係以人爲本。😊

我係咁諗。
你定義神作條線可唔可以高少少
EL PSY CONGROO
嗰時第二季動畫公佈時岩岩玩完0
(個初回版仲要係日本成千蚊代購翻黎,)
動畫係改左幾多野 想享受嘅強烈推薦去打驚
異世界食堂神作🤣
成神之日那有神,神經病就有
如果第2季zip係第1季23集同24集中間播會唔會好d
動畫睇到懷疑人生
漫畫好好多 雖然都係拖
肯定唔會

冇左嗰種張力
出包女王
Tsubasa翼
好想動畫可以出埋個尾
認同 第一第二部都好好睇 呢類題材好少有唔係sell打鬥但係咁好睇
有無提到奔向地球,
雖然畫風娘d但真係心中科幻神作

寫實向作品就蜂蜜與四葉草,
一場無憾嘅單戀帶出各人嘅青春歲月
Psycho Pass
無咗中間嗰節係ok
唯一開心嘅位係C.C.終於唔再寂寞
動畫已經算神了 作畫柒之外冇咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞