大家覺得邊套動漫係神作

454 回覆
649 Like 70 Dislike
white album2最衰唔出closing chapter
除咗畫風,其餘都係正
我啱啱先睇完,真係好好睇
神作要經時間洗禮
下邊係我心入邊嘅候選神作

鋼煉 FA (動畫)
加旋(漫)
衝鋒21(動、漫)
四月是你的謊言(動畫 因為配樂係點睛)
槍王黑澤
末日時
涼宮春日(其實應該已經係神作)
紫蘿蘭 第十集
遊戲三人娘

佳作
魯魯修
白色相簿
不起眼女主角
約會大作戰 七夕 ova
動畫定漫畫呀 動漫
而家興速食

太有心機鋪排嘅動畫啲人會冇心機睇

我十年前睇頭三集都爭啲棄番
same 我印象中佢好睇應該係回憶加成
el psy congroo
k-on如果係動畫發展嚟講絕對係神作
應該算係啲廢萌日常番嘅鼻祖
第二季好正 呢個真係冇咩人鍾意
地球防衛少年

呢套應該冷門啲,但故事寫得好好
博人傳世界第一
唔明爛係邊 啲人話睇唔明 根本冇認真睇 最尾inori 盲左 比左自己條命shu 所以shu咪盲左 都唔知有乜咁難明
手機俠去左邊
男兒當入樽
又開
好老實講 佢開頭節奏係慢啲 我頭3次睇到第8集前棄咗 之後我下一定決心要第4次睇到尾 一睇就一發不可收拾用咗三日睇晒兩季連電影 依家玩緊遊戲
浪客行
呢套野垃撚圾
劇情又無腦,點又唔露
重啟人生完全屌打呢套野
預咗俾人屌同引戰,但我都要講,就係我見連登係咁吹風話鋼煉係神作,我懷着極大嘅期待,將09鋼煉六十幾集煲曬,結果而言,好睇嘅,但係同時都好失望,完全冇連登吹奏咁神,劇情冇驚豔嘅地方,即係冇啲「屌你老味原來係咁㗎」嘅位,都幾平舖直敘,劇情多數都估到,而種族仇恨個位亦都係hi啲就算,並冇真係着墨好深,解決方式亦都過分理想化,而某啲台詞甚至中二病到我起雞皮,envy死嗰陣講咩「人類唔好咁望我」真係聽到打冷震,反派都幾面譜化,總之就係天生的壞人 最後結局話用煉金術換返細佬,我又係吓左,呢個解法完全冇伏筆鋪墊過,至少喺前面借啲人個口提下咩煉金術好重要啊,係有機會喪失之類就已經冇咁突兀,總括而言就係唔錯嘅少年漫,但都只係唔錯,可能係因為始終十幾年前嘅作品,佢啲橋段已經比好多作品借鏡咗,所以我先會估到晒佢啲劇情,同埋覺得悶
鋼煉未夠班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞