大家覺得邊套動漫係神作

454 回覆
649 Like 70 Dislike
排球少年
下 k-on 定碗飯來自k-on
In Key社, we trust

Clannad as 睇幾次喊幾次

之後little busters, rewrite就淨玩game無睇動畫
論冷門戀愛神作一定係高分少女
google 完原來碗飯係sor 我講緊下面
冇錯,啲人好多因為巨人最後嗰話就將巨人貶到係屎,話完全比唔上鋼煉,就算係巨人未完前,好多人都依然話鋼煉先係神作,巨人未到佢level,而事實係,我覺得講呢啲說話嘅人多數都係因為情懷濾鏡,同埋對巨人結局嘅憤怒,事實上,巨人嘅伏筆鋪墊真係我見過嘅日漫數一數二精彩,其次係石頭門,包括馬可原來係俾人害死唔係因為巨人、吃媽巨身份、故鄉三人組身份、出咗牆之後嘅世界觀、教官當初原來做咗手腳令艾倫操控唔到測試裝置、莎夏引發嘅蝴蝶效應,呢啲伏線、伏筆真係睇到我嘩嘩聲,而且全部都鋪左成幾十集,真係會令你對住個mon嗌,「屌你老味原來係咁㗎」,而且又真係兜得返,完全唔突兀,而鋼煉除左大總統個仔原來係人造人呢度有啲驚訝之外,其他都真係估到晒,冇啲咩伏筆,劇情多數都係就咁行落去,而講種族仇恨嗰part,亦都冇巨人講得咁血淋淋,甚至只係劇情嘅支線,亦都冇乜會令人撕心裂肺嘅劇情,當初睇巨人,團長死嗰陣真係喊到我成個枕頭濕晒 而對比番休斯死,我真係連眼濕濕都冇,休斯死嗰陣先第10集,對佢真係冇乜感情,所以認真,引戰都係咁話,係鋼煉唔到巨人level先啱,我嗰陣真係抱住世一神作嘅心態去睇鋼煉,結果失望哂
第三頁先有人講
魔法戰爭
物語係垃圾君既一生

戰場原世一
你說出個重點來,成班人阻住大佐燒死envy唔知做乜鳩,話乜嘢比仇恨蒙蔽雙眼,只係畫得佢猙獰啲啫 最後envy咪又係要死,大佐唔殺佢,都冇得留低佢當寵物養㗎啦咁講呀,阿姚林咁嬲想隊死大總統咪又係因為佢殺咗佢個保鑣阿爺,又唔見佢俾人阻止喎 睇到呢度嘅時候我真係嬲到爭啲想熄咗佢棄番 巨人爛左尾層次依然都高過鋼煉,前面啲伏筆鋪墊實在太癲,又真係下下都俾佢兜得返,探討種族仇恨亦都深過鋼煉唔少,而鋼煉個尾亦都冇話真係完得好出彩,至少用煉金術換細佬嗰度應該俾返少少伏筆鋪墊,比如頭一兩集講吓煉金術師失去煉金術會點啊之類,咁個尾就會好睇唔少
入坑作
最近睇番
唔覺唔覺都10年了
其實我覺得鋼煉唔神,有部份都係因為遲睇嘅原因嘅,因為我真係今年先睇,之前亦都睇過唔少少年漫,所以咪會覺得佢啲橋段少老土,如果放返係十幾年前嘅時空背景,我可能都會覺得鋼煉神
我想吃掉你的胰臟
交響詩篇
D歌仲好好聽
唯一唔好係d字飛太快 要暫停先睇得切
最早期個套冇得輸
竟然會有人講
白箱
奈落真係萬年大boss,打極都唔死

同洛克人X嘅西格瑪有異曲同工之妙
都可以嘅, 四集一條線, 每條線cut走雪菜以外其他女角戲份
十月新番 國王排名
Fate stay night 太有深度
竟然無鋼煉
龍珠Z
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞