港女福音 林峯 怒撇貪錢吳千語

322 回覆
588 Like 7 Dislike
藝人 林峯 與吳千語拍拖5年,人前人後一直相當恩愛,不時糖黐豆咁高調放閃,近年更屢傳婚訊!但今日有報道指,原來兩人早在三個月前已經秘密分手,除了因為女方久久未能得到林峯爸爸的歡心,未有樓、舖揸手外,更有傳千語BB搭上城中一位中年富商!於是 林峯 一怒下狠斬五年情!

林峯 全包女友衣食住行

37歲的 林峯 與 23歲的吳千語在12年因合作拍戲撻着,公開戀情後一直表現恩愛,更曾在受訪時公開講七次「好愛」千語BB!另外多年來林峯對女友照顧周到,衣食住行兼遊埠全包,送名牌、環遊世界又月租九萬豪宅俾女友住。據知15年初,林峯更以6千多萬購入薄扶林一2千五百多呎豪宅,與BB展開同居生活。

未得未來老爺歡心

林峯對女友疼愛有加,正當外界以為吳千語即將成為「廈門新抱」之際,原來背後千語BB一直未能得到男友父親、有廈門李嘉誠之稱的林華國歡心,至今依然兩手空空冇樓冇舖,一層物業都冇收過。更有消息林父曾向友人大呻,話唔鐘意個仔俾人搵笨!

要樓要車要舖

其實在兩人熱戀期間,吳千語要求買名牌、豪遊歐洲等已經係等閒事,佢曾經放風要求林峯先租後買市值過億的舂坎角獨立屋,又想逼男友買部3百多萬的Aston Martin辣跑;吳千語又曾在自己生日前夕,話希望開一間高檔蛋糕店,要求男友送旺舖,不過最後因銀碼太大驚動林父,最後不了了之。

林峯 狠斬五年情

近年林峯離開大台,在內地娛樂圈有價有市,劇接劇之餘又上綜藝節目,所以長期與BB分隔異地。男友唔在身邊,吳千語就留在香港同一班富貴朋友夜蒲玩樂,更不時出席飯局認識富豪。忙於拍劇的林峯其實一直不滿女友夜蒲結識異性,兩人關係早有裂痕,日前更有指吳千語早前成功搭上一位中年富商,林峯終決定撇甩貪錢吳千語,揮劍斬五年情!

大家點睇
白痴港女,林峯條件咁好,睇字佢應該好錫條女,抵死到
俾咁撚多錢最後都要
俾咁撚多錢最後都要

仲有咁靚仔都要
冇腦港女,好心拍緊拖就做下戲啦。過左門方死冇野到你手咩。

一黎就要車要屋要鋪,做臭哂個印象

仲要有個靚仔有錢老公唔要,走去做d爛蒲中坑既肉便器。

人蠢真係冇藥醫
港女始終都係港女
林峰飛得好
你估hana唔想揾有錢佬埋單咩
晒鳩左林峰5年
冇腦港女,好心拍緊拖就做下戲啦。過左門方死冇野到你手咩。

一黎就要車要屋要鋪,做臭哂個印象

仲要有個靚仔有錢老公唔要,走去做d爛蒲中坑既肉便器。

人蠢真係冇藥醫

唔係無腦 係香港人天性 有錢大過天
無步jay 黃曉明後塵
連林峯都養唔起嘅女真係狼到一個點

我都話我將來要搵好多好多錢,準備買六合彩

我都話我將來要搵好多好多錢,準備買六合彩

btw 點解成日針住我
眼入面得個錢字, 貪得無厭, 痴撚線
真係恭喜你呀
痴撚線連林峰有樣有錢有名氣都要帶帽
女人究竟係咪痴撚線
原來林峰已經37,歲月啊
峯仔好橙
大家入黎同峯仔講聲加油
放手 放開所有
身為fans終於等到佢飛撚咗呢條貪錢死港女臭雞
別高興
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞