2022 CFA 揮手區

362 回覆
5 Like 9 Dislike
目測應該接訓580,應該仲有0.2cm距離
利申:用間尺度
目測應該接訓80,應該仲有0.2cm距離
利申:用間尺度
Nov 2021 level 1 mps應該73 -74% 左右 應該唔過75%
屌你老母得27%
又要儲錢retake
好撚驚啊屌
驚閪咩 俾錢啦
唔知大家有冇上udemy
有個叫prepnuggets嘅course preparer預備啲精讀video好正,勁清晰
我level 1 淨係睇佢d video冇k記冇official reading都一take pass(但有做哂mock)
唯一唔好應該係你要自己寫notes先有paper notes可以睇,如果唔係次次loop video就比較浪費時間

利申:文科出身完全冇底
俾錢之後要温書果下惡頂
其實我都好想再考一次睇下咩料
點解連續都係低過30
有無報course or 都係自學算?
有報呀,不過個course廢嘅
淨係讀幾個鐘ppt
你報邊個?
怕自爆
我個班得幾個女仔
香港唔係kaplan就hkuspace架啦
Kaplan就好睇ah sir
係囉 太容易自爆
入schweser果到睇佢啲片仲清楚
改制都on 9根本唔想人考
價又加左又電腦化,個reader越block越勁,想print多兩頁note都唔俾,又易short
我文理科人 又無讀過數
自己溫又容易分心
所以先諗住報course
如果pass咗 下一個level先試下睇片啦
師兄你都係5月考?
chartered咗架喇我
好似都要報左你先有schweser account ?
睇書好過睇片
佢d slide pack/片好多時都只係講個大意
好多details書先有講

有d topic要cross reference
特別level 2 pension,無論official定kaplan都寫到一pat野咁,上網搵本wiley 講得詳細好多

上堂得果幾十個鐘,一個section 6個鐘唔好唔好諗住諗住無底行入去上完會識哂
respect
Total 用咗幾耐呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞