2022 CFA 揮手區

362 回覆
5 Like 9 Dislike
咁多位大佬救命
本身考11月defer左2月然後book唔到香港考場
仆街我應該點算
有無廣東話嘅片介紹/online class
https://youtube.com/playlist?list=PLC4igOlk_m2mpuZaZ3bfAPUEYIrHjfVPa

你唔介意支那文嘅話其實佢講得幾好
去其他國家?
得唔得咁樣轉場
嗚嗚就係支語聽到好頭痛
而家睇緊香港大學果啲幫補緊 但cover唔晒
我上左k記堂
唔算教得特別好但最少go through 左啲topic先
琴日新鮮有個位報左香港場了多謝關心
誠徵 Kaplan Level 2 by topic question bank 果兩本。有意可以留 tg 傾。
考試有冇話有咩防疫要求 除咗戴口罩
有冇地方download得番L2 2020同2021年mock卷
想請教下今年仲使唔使print exam ticket?定還是剩係帶passport 就入得去考?
ching 想問下買level 2 有無promo code 喺佢pret nugget 果度買? 係佢度買定udemy 特價會平啲
印象中佢好似冇擺level 2上udemy? 應該要去官網買啦
想請教咁多位大佬
小弟太得閒想考個CFA level 1

只係喺u讀過intro to acct and econ 基本上同無底無乜分別

如果想出年8月考
一星期剩係溫5個鐘夠唔夠做

同埋有fd有2018年嘅kaplan textbook
剩係溫呢度係咪已經夠做 同埋會唔會話2018年嘅version太舊 我見出面好似已經出到2023

Thx
有冇level 2同志
啱啱考完
第一份幾難
清你今次溫左幾耐
4個月
Lv1 7月出完成績就報
Ching 想問下個詳細流程 麻煩add我

https://t.me/blackeat
你今次多唔多唔肯定

我第二份卷差唔多有成四五成係二揀一
2023 八月

我買左MM notes instead of K記
我反而第一份多啲
第二份信心大啲 希望可以拉返勻合格
想報2023年8月lv1,見佢有啲update話係改成learning module,有無師兄知道係咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞