[無聊初學][多圖] 由零開始寫隻手機game出黎

386 回覆
590 Like 7 Dislike
lm
LM
強! C++ 自學?成日想學C# 但係都無從入手

unity得C#同javascript俾你揀
C++我學校教同自學都有, C#就係google教識我既 其實都同C++差唔多

原來中學有得學c++

利申: 以前中三之後冇讀過cit
岩先發現係youtube打C++廣東話 就有好多教學片
今個暑假想自學programming 既巴絲打 可以去搵下

我覺得呢條友教得幾好
https://www.youtube.com/user/sek10ng
支持樓主
樓主 知唔知道依家隻Dice of Game大富翁隻手機game係可以用咩程式整出黎?

據我所知unity應該乜都寫到
岩先發現係youtube打C++廣東話 就有好多教學片
今個暑假想自學programming 既巴絲打 可以去搵下

我覺得呢條友教得幾好
https://www.youtube.com/user/sek10ng

我諗大家都係睇依條友學
不過仲有d veiw數比較少既片學
樓主 知唔知道依家隻Dice of Game大富翁隻手機game係可以用咩程式整出黎?

unity
lm
樓主加油 我整開unity既3d pc game,啲陽春game,依加係遊戲公司返但都好似冇心想繼續自己開發,build落電話就更加冇試過
Lm學野
樓主加油,1個人整game要諗好多嘢

同fd整緊vr
上面女個女仔嘅gif完全睇唔岀有乜分別
加油呀樓主
手機game未試過寫隻完整既出黎,我主要寫開vr game多
支持 曾經都有呢個夢
Programmer留名支持

原來呢個POST係你開

混血瑪麗亞當街遭阿伯任意品嚐,高潮

大學有無興趣讀game design
留名等game
留名學野
我都用unity寫過flippy bird,算幾易上手,相比起用xcode。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞