[無聊初學][多圖] 由零開始寫隻手機game出黎

386 回覆
590 Like 7 Dislike
IT狗留名,建議啲雲郁下,無咁單調

同埋怪嘅動畫唔可以每張圖嘅間隔固定幀數,會好怪

第一樣收到
唔係好明第二句?

例子:

加返1~2張圖落去,等隻怪生動啲

oic 我趕時間先咁姐
Travian fans lm
等得悶既巴絲可以去睇下我第一隻game
介面係咁既:

而加得android :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sketchstudio.blackout

玩法簡單, 好快會悶, 係我開始果陣用黎做下實驗既
唔好屌得咁大力
你用咩寫?
unity?
你用咩寫?
unity?

是的
依家寫game, 係咪寫一套就可以放晒落iphone同android?

加油
依家寫game, 係咪寫一套就可以放晒落iphone同android?

加油

我未試過寫iphone
如果隻game無用到android/ios原生api既話應該無問題

加油

我未試過寫iphone
如果隻game無用到android/ios原生api既話應該無問題

但你都要個別down翻android同ios既SDK先會輸出到個app
留名
留名
lm
你用咩寫?
unity?

是的

覺得難唔難搞
有programming 底

例子:

加返1~2張圖落去,等隻怪生動啲

oic 我趕時間先咁姐

留名
你用咩寫?
unity?

是的

覺得難唔難搞
有programming 底

難啊 如果無google我真係唔知點算
留名
吹毛求庛:朝早同黃昏太陽個光源應該會唔同

收到
吹毛求庛:朝早同黃昏太陽個光源應該會唔同

收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞