野原廣志究竟點養得起成頭家

503 回覆
1250 Like 55 Dislike
小新老豆都係wo
左邊呀懞撚
唔係話日本通縮咩
你計番 其實唔關佢老婆事 著名牌係靠佢自己慳番黎
家庭主婦都係一份工 做到身水身汗 1個月先存到$2,500
仲有帶住兩個細嘅 ! ! !
係喎 計錯哂 仲有小葵
咁美雅1個月可能得$1,000樓下
可能 銀行簿果$716就係每個月扣晒所有嘢淨番比美雅既

所以最慘嘅應該係美雅 唔係廣志
廣志娶到美雅 真係三生有幸
可以咁諗,美雅第一集就已經有咗3個月但自己唔知,6個月後早少少出世,6個月大啱啱好識爬。而且佢地有為上電視而為小葵做過爬行特訓

啱啱好一年
你呢個係好香港既計法,日本一定唔係咁計

日本長期低息,供樓錢應該可以平少少。

另外佢住間屋有自己車位,平時佢返工係搭Jr, 即係放假先間中揸下車,咁養平好多。日本油錢唔知貴唔貴。

小新學費唔知日本讀幼稚園洗唔洗俾錢
記得有一集小新迫廣志放假同佢玩撘飛機角色扮演
廣志全日就坐係同一張凳到
小丸子設定一路都係70年代
個年代窮都好正常嘅

小新屋企食高級壽司有時重要請埋煩膠夫婦食
好似一路無講,但現實入面作者老豆係賣菜既,呢套野又係半自傳,所以都當佢係賣菜
佢去親旅行一係公司送,一係公幹,一係抽獎
lm
Saiki k
聽講好似籃球🏀教練
係真金金牌,有成箱
咁我都係見樓主用香港計法 跟住一齊用
但係供樓我已經計到最低 無可能再低
至於車 平極都係要$1,000

日本幼稚園應該都要比學費嘅
不過有冇津貼就唔知
小新出世嗰陣係住公寓 未買嗰間house
後尾小新開始識爬之後想有個大啲空間先去買嗰間屋
住公寓係本身間屋漏煤氣爆炸要重建
未起好嗰陣暫住廉價公寓(雞飛狗跳莊)咋
個王子仲同娜娜子個fd小忍拍拖
美冴一路都以為個王子好窮
去到王子向小忍求婚 王子先表明身份
以上係漫畫版 動畫版可能有出入
利申 有齊新舊嘅單行本漫畫
其實果段幾好睇,個公寓好似有幾個角式,仲有個係自修學生
有印象好似俾條扮安全帶嘅嘢cool左全日
佢有個學生叫仙道
好出名架
唔屌你住
反而好奇點解你會有咁嘅理解
喺雞飛狗跳莊
四郎?
隔離房個重考3年先入到大學嘅自修生
中間幅牆仲穿咗窿
人設超強嘅人妖小雪 偽父子臥底刑警
化完妝就變身嘅女演員 孤寒但鐘意細路嘅包租婆
日本文化係咁
老婆控制哂全家嘅支出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞