野原廣志究竟點養得起成頭家

503 回覆
1250 Like 55 Dislike
00後?
覺得大雄老豆有錢D,成日陪老闆打高爾夫球。
認同
所以未要成家上電視,出電影,出周邊商品囉!
上面話日本物價冇乜點升,但消費稅升到10%
而家啲日本仔都就嚟買唔起iPhone
當係$21,000港紙
10%零用唔好扣住
210萬樓 9成按揭
當佢按揭年期 可以做32年
每個月供款最低最低可以去到$6,000
三人家庭 水電煤雜費加埋一定唔使$2000,$1000有找
養車 當佢有車位 $2500一個月應該都唔夠
牌費保險油錢邋邋遢遢 仲未壞車維修
夥食三人家庭 全部屋企煮帶飯
$5,000應該夠 不過真係好慳
野原新之助 仲讀緊幼稚園 學費每個月應該都要$2,000
假設上面已經係全部支出,支出已經$16,500
未扣零用之前 成個家庭見得番$4,500
所以零用應該剩係得$500
至於$4,000點樣買日用品娛樂/應急/旅行
好簡單 只要唔娛樂 唔旅行 咁就淨儲$4,000

至於野原廣志 點樣有錢買到自己想要嘅嘢
好明顯佢係有其他收入嘅渠道
只要其他收入係乜嘢 同點唔比老婆知
大家知道既就已經知道 唔知既講都無用
總之就係 無論咩男人點都會有自己私己錢
有小愛養
成世唔洗憂啦
似係講一出糧就畀曬美冴
好似有講廣志每用有30000羊零用
聽緊大黑摩季
以前炸雞包==220圓

今日炸雞芝士包都係賣緊200咋

料多咗,價平咗,明顯八十年代マク貴好多
亂咁買野就識
廣志同大雄老豆都有著老西
係未見過小丸子老豆有著
呀,玩舊果d日本人生遊戲game, 結左婚同有小朋友會加一大舊人工
唔記得佢係無嘢做定藍領嚟
因為個故事有講, 30萬拎哂出來, 之後俾個老婆唔見哂。廣志夜晚返到屋企, 知佢老婆唔見錢, 問佢老婆跌幾多, 佢老婆話全份糧跌哂
所以se o係日本超好賣
佢老豆好似賣菜
咁即係 美雅真係好老婆
老婆$2,500 老公$2,000
娛樂 之餘此類既野 就睇額外收入究竟有幾多
兩公婆各憑本事
30年加埋, 通脹得幾個%咁...
同小新啲狗屎運
廣志30000羊, 仲要搭車食飯應酬...佢老婆就慳佢老公同個仔, 自己就成日著名牌
減價時段

上啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞