[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(15) 好多人唔睇參戰列表

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
應該係 嗰試玩都見到裕太喺部艦入面
假設試玩關係正式遊戲入面嘅關
極懷疑gridman應該直接喺現實世界出現
因為以魔法騎士或者騎士魔法嘅世界觀今作理應有異世界
魔法騎士一係第二季開局一係就完結參戰所以現實城市入面召喚魔神係冇問題
嘉美尤揸mark2 希望係劇情參戰
好耐冇見過斯洛哥啦
佢試玩版其實限制咗好多嘢,係個program特登寫成咁樣嘅,無論點樣做,都只可以玩嗰版

其實上個月有啲傳媒試玩係知道更加多嘢,不過簽咗「保密協議」唔可以爆出嚟, 當時玩嘅版本就係NS版
會場試玩版本身應該唔會太多野
之前V就係第一關咁大把
今次特別多人用係幾奇怪

不過我唔排除其實成個係一個電子世界,即係Gridman先係尾段的版權boss
跟住出現實世界打寺田
實驗室燒瓶
知唔知邊度有得訂預訂版
好想用SRX
有時真係覺w果時果D仲好睇,打擊感更好

簡單兩個frame拉把劍/近戰武/甚至拳頭出來, 之後成張硬卡車埋去

唔同槍可能只係用唔同色/粗幼beam去表達

每部機只有最高攻果一兩招有長動畫/cut-in

盡可能用返2D SD畫面, 唔使正常比例

用返以上手法,做返好D光影beam已經好好
依家D守陣都九成變左敵全滅
霸界王好難唔係主線,規模太大
問題係Gridman到底係點樣定位姐
第一次入嚟留言
想問問各位 機戰有冇邊集係必玩㗎?
而家淨係玩緊GBA嗰時嘅機戰A 但玩玩下冇咗中文都唔太想玩
psp 同gba 都有漢化吧
GBA必玩og 1&2
有漢化 但係十幾關後就突然冇咗 勁戇鳩
GBA其他嗰啲系列 例如機戰R D J係咪唔洗理?冇咁多時間玩哂
R劇情幾有趣如果鐘意電童可以玩
D就參戰作品唔太突出但勝在一開波就有得用馬沙同撒古斯
Alpha 系列
Z系列

又或者VXT 三部作

總之唔好聽其他人講乜嘢「最好係機戰F」
J劇情一般
但係戰鬥畫面四隻最靚
有大冥王用又有女丁
咁skip算
GBA好多都細個時候玩過 但全部玩玩下都壞save 未爆過機而且啲劇情都唔記得哂 再唔係就因為細個時候智商太低 卡關就棄game
VXT 係咪PS4嗰三集? 本身有打算買 但想補番以前嗰啲先
其實冇 完全係個人喜好
當中我比較好評係
舊系列全部
魔1
64 mx gc neo
c23部曲
alpha1外傳
a d w ux
og1 og2 2og ogdp
sc2
ef exceed
z1 再世
v
可能有數少 但自己可以參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞