[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(15) 好多人唔睇參戰列表

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
始終太多人黎哂地面就冇位出其他人
MD早期淨係諗派邊個出擊已經好頭痛
魔裝仲有其他主角級都未數完
リューネ已浮上
仲有ウェンディ プレシア ファング呢3個
頭兩個比較易搞
ウェンディ本身唔揸機都冇問題
義妹都有機會 照顧蘿莉控fans
本身已經有模唔洗重畫太多
人形直接轉用春之祭典就得
大師兄真係唔知寺田會唔會加埋佢
テューディ渣靈峰魔裝機
佢地又係縛住
大師兄同助手重疊太多
兩個中村
連經歷都差唔多
大戰至親
但係旋風改型仔過南極大帝
奥伝・桜花乱心
入到og應該可以自由換裝
唔明點解coe cut佐
poj仲有差異係移動力
點知coe既改版移動力黎講係高個批
奇鳩怪
應該就係因為冇得換裝
先直接食埋原版移動力高嘅效果
算 隻game不知所謂地方都唔差佢1個
好多年冇聽過K島呢個名了,佢嗰個咩「遊戲速報」係咪仲係每日大戰?

真係唔明有乜好嘈?
我好耐冇入過個個版
記憶入面每日就係主機大戰
記得最初睇嗰陣時就係PS 3被挨打嘅時候,有好多人落井下石,應該係F F13話要跨平台嗰陣
少技唔緊要,但係d作畫真係好唔掂。

好似Nu Gundam,將頭部炮/偽裝氣球融入其他技係可以接受。

但係而家srw d技又少,又冇表現d機體特色出黎
https://www.youtube.com/watch?v=vah7sHZ--Gw
如果本家有革命機唔知做唔做到中間幾招一半
俾你地講到想開dd嚟玩
感覺非OG嘅3D地圖公仔
由alpha用到宜家冇變過
但宜家又冇以前啲地圖演出
alpha2武藏臨死前揸黑三一喺地圖出大雪山
激動到俾呀

記得好似去到Z1都仲有呢啲演出
Z2Z3變咗垃圾特效
番去VTX嘅3D地圖要唔見番架喎
30都同alpha一樣啦 普通一隻棋 完全唔3D
neo算唔算唔同佐
Z2 嗰陣時嘅平台係PSP,唔知點解要用返咁嘅演示方式

Z3 就係PS 3同PSV,但好明顯睇到佢係遷就PSV而開發,但係PSV偏偏就係「爛泥扶唔上壁」
玩冇問題,至於俾唔俾錢就自己斟酌
點解新作入面啲畫風越嚟越相差得好遠
邊度有放心機一睇就睇得出 隻電話game動作重流暢過家用機
唔同嘅
電話係3D渲
一定好過3D渲完再畫/直接畫
Z2用大頭仔其實都係懶啦
明之前MXP同魔裝都用到3D地圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞