[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(15) 好多人唔睇參戰列表

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
冇玩DD好耐,想問啲新參戰有冇主線劇情?定係得活動方式嘅劇情
https://youtu.be/zEoXzHX-mzs
ARX-7 W入面嘅演出
robot版同neta版都見有人屌
我死港仔打慣廣東話唔慣書面語
除非話題我好感興趣
唔係都會搭下嗲
常規參戰基本上有參戰就有主線劇情
但作品太多,令到個別作品主線推得非常慢
例外嘅有Z,裝甲騎兵,W同撫子
Z完結參戰
另外3套到宜家都未推過任何原作劇情

期間限定參戰就活動劇情
3部Noir 31活動劇情不定期更新,黎緊ARC都係放入呢一篇活動劇情入面
早嗰排機界戰隊都有得幾話嘅個短篇

OG機除左英格蘭姆有短篇之外,全部無劇情
你有無計埋佢CUT招,部部機堆招少到喊 同一部機去到下集可以無左幾招
做緊野唔得閒覆
自己去二次元neta版睇
其實我覺得2D會好睇啲
玩ogmd 打春袋嗰幾關個地形唔開2D打到燥
3D啲樓擋撚住哂勁難睇
還原原作真係好on9
咁不如睇番動畫
k島呢類地方最煩係唔知對面係邊個
換個ip繼續搞屎棍你吹佢唔漲
同佢地認真探討都算
互屌就泥漿摔角
唔似呢度可以block
唔block都可以認住邊d柒頭
x 豬自我有部機記得得1招
用sd還原都無乜所謂,問題係而家成日亂插正常比例cutin
寺田: 遠攻近攻各自畫一招 已經好夠用
老實講睇你係咩年代作品
好似70 80 90年代作品你重畫舊cutin或者還原原作動作我覺得幾好
因為你冇幾可會有計劃見到作品本身有重製嘅可能性
見到唔會反感先
但係10年代嗰D一睇畫風就知道佢直接cut 原作動畫cutin (X 嗰機甲巴打 T嗰鐵甲萬能俠)
過份原汁原味真心會覺得佢想省錢
啲動作畫面好似好伏咁
咁老老豆豆依家速食年代我作為玩家都唔想計咁多野
應該將資源集中係劇情同戰鬥動畫度
我ogmd都仲會咁玩
好認真霸靚位上一次應該係poj
普通炎魔已經畫到咁顛
OG憑依炎魔會點
仲有og都難
佢入og都難
有憑依仲難
有寶具已經偷笑
應該係
reco d機唔係幾識分
七大應該得風魔同老古繼續參戰
最多下集加埋崎斗
マサキ シュウ一定有
サキト冇既話我繼續狙擊寺田
冇既話coe花咁多時間寫佢托
ヤンロン テュッティ ミオ就縛埋一齊 機會一般般
エラン其實就最低 但扯到同巨人族打 佢應該係最優先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞