[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(15) 好多人唔睇參戰列表

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
可能會好似NU咁整啲大招比佢
pv1 ok
pv2就真係麻麻
而家機戰每部機D動畫水平可以差距極大
呢樣好睇邊個動畫組負責
以今集為例
勁嘅動畫組咪整到red 5 或者gridman 咁
一睇就知道落左苦工
廢嘅咪好似PV 2 嗰betterman 咁
所以D人話舊動畫靚過新嘅有時我唔太認同
但唔能否認真係有D機體動畫整得好垃圾
咁係剪輯問題喎
寺田專登留好野PV3先出掛
BTW batterman係三一個畫師 目前睇佢真心最唔掂
高清累全家
睇下UX同BX又唔見呢D問題
衰D講句DD都好過你
https://youtu.be/38JKeVHFGDo
有d真係整得幾好
係啊新世代成本高左但銷量冇增加
又唔可以整到3DS咁就唯有犧牲質素
有啲動畫係靚,認同嘅,電池人一路都型到出水

但唔知點解都係冇咗種機戰feel,SD嘅2D公仔郁動嘅感覺,變咗做真係播緊片而唔係玩緊機戰,唔知有冇人明
覺得係同mk1合體技
但單人出到
2nd OG嗰隻真3D地圖公仔
條尾郁下郁下,正到癲
用ogmd龍神d過剩演出一比
其實都贏9成而家
就算2og炎魔
我諗都8成
冇所謂
其實我覺得佢應該兩樣比晒我自己揀
火風青雲劍
係好撚差
hea撚到

z系列對空對地動作會唔同
w收尾動作多到

vtx冇撚晒,收尾動作又少
仲要偷格又power point

寧願佢做八方旅人或者百英雄傳個種
點陣2d加小小3d好撚過
d前置多到
花既錢明顯同佢自己系列唔同
就係諗住xo講
有好多合體技
依家都冇以前咁多合體技用
但係而家K島又嘈到拆天
屌番dOG粉轉頭
我其實講緊魔裝係炎魔自己地頭都唔夠og靚
btw佢地嘈咩
我覺得呢樣野關製作組同玩家期望唔同有關
玩家一直想喺機戰見到原創元素 好似NT銀彈攞把光劍捅頭呢D原創動作 或者整部魯魯修原創機體
但係機戰製作組本身一向都係以還原原作為目標 所以以而家嘅技術力 佢地只要畫多次原作cutin 塞入去戰鬥動畫入面佢地自己就收貨
就形成左點解而家似播片嘅問題 下下畫到還原原作就收工
DD作畫越做越好 真係只差BGM
https://www.youtube.com/watch?v=3QZbzVFI14A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞