[痴線佬] Netflix安眠書店 You - Season 3

757 回覆
125 Like 13 Dislike
有冇人覺得matthew好型
咁樣Over左
頂多比多一季佢姐
可惜戲份太少
呢條佬啲戲好尷尬,而且個樣好老,之不過咁,現實咪襯到Victoria !

聽講Forty真人係gay, 咁靚仔嘥咗
40>>>>>>>>theo
佢s3出一出黎好驚喜,搞到我睇返s2
佢細佬真係激撚到彈返起身都似
Forty靚仔過Theo好多,而女配一季比一季醜

Peach
Candace
Sherry
真人出咗櫃佢仲話Forty都係bi
S2 識得搵人出新身份,今次點解唔得?
S1>S3>S2
好樣衰
佢老豆正勁多
本身好憎肥婆sherry 之後睇完佢地係個籠入面就覺得佢地好可愛同好襯
Theo好撚柒喎
唔係好明點解咁多人合理化Joe嘅行為但又屌Love臭雞
會唔會你哋太代入Joe個角色?

Love係痴撚線,衝動殺人唔諗後果呢點我同意
但係偷食絕對係Joe唔再愛佢日日心不在焉,做愛都搵藉口之後先開始,Joe接連精神出軌又已經對自己老婆冇哂性慾,每日淨係幻想點溝其他女
反而Love就用唔同方法去意圖重燃佢哋嘅激情,又色誘又4P
Love S3殺嘅人係為老公為個仔,Joe就為咗第2個女人
一個係痴線,但另一個係仆街,佢殺完Ryan之後仲要自我感覺良好

劇情方面有啲位真係格硬咗啲
抽水影射啲人反疫苗做乜鳩,又要提住黑人受迫害
最撚兒戲係弓箭對決見到Joe鳩射支箭冇力飛出去,心諗唔使打啦輸硬,點知鳩射中咗條仔屎忽?
講到自己幾愛Joe但又比條友中出
唔係臭雞係咩
段片證明藏屍啫,而且Joe已經偽造遺書係被迫配合Love殺人藏屍,佢又救咗Theo去醫院,又已經被"肢解",段片已經冇乜用
但佢講對白把聲好性感
以呢套劇咁鍾意加社會議題嘅做法
我會解讀做想表達人臉識别根本唔可靠,總有甩漏/錯
老豆太信個人臉識别做篩選先會搵唔到條片
Theo都係見過對面部cam先識去邊搵片睇
仲要一啲私隱都冇,一hack咗就咩都俾人睇哂
可以係臭雞,我係唔明Joe都幫得落?
Joe死埋佢算啦
睇到燥
因為站係Joe 角度,佢都係為左個B被逼結婚。
係未結婚前已經唔要愛佢 仲講咩出軌
終於睇晒
留意到love殺人
次次都係俾人轉身好似有機會走咁

再一棍或者滅火筒從後毆落去
唔係幫
Joe本身S2已經要殺love
因為個B先冇殺
明顯就唔係愛佢先一齊
2個都幫唔落就肯定啦,但係Love個問題大好多。
結婚前已經唔愛有d妄斷,不過就肯定Joe已經唔係一開始咁愛,係俾個B 逼左佢。
但係S2尾俾Love知佢殺左Hendy, Beck, 個時Quinn咁大勢力,唔殺Love都只能娶佢,唔通等坐監?Forty都話Quinn可以令Joe生不如死。

S3E2見婚姻輔導Joe有講佢technically 唔係出軌,係Love角度係they are the same.
Joe心里都講: The difference is, I almost did a bad thing, but she actually did a terrible thing.
意思係雙方都知其實無真出軌,但係Love就隊劈左個neighbour

雨中Love有話佢係因為大左肚先執番條命,Joe無否認,但佢都有講佢有盡力維持婚姻,但係佢驚自己要埋屍埋到70歲,因為只要Love覺得Joe唔係100%愛佢,佢就會殺人。

唔係話幫Joe,但係Joe面對緊婚姻常見問題,結左婚就會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞