[痴線佬] Netflix安眠書店 You - Season 3

757 回覆
125 Like 13 Dislike
睇到中段love痴線到我會有個諗法係最後Joe會頂佢唔順

殺咗佢

然後鄰居IT佬搞咁多野以為終於俾人捉到可以完哂成個系列

估唔到個結局會係咁 道高一尺 魔高一丈
第三季完唔完美我唔敢講,但用咗兩季去寫Joe同Love嘅關係,以Love最終被Joe殺死呢個結局去完咗套劇好似係一個比較好嘅時機,到下一季又重新識過條新女,而唔肯定會唔會成功開到第五季嘅情況下,一季時間寫唔寫到/拍唔拍到一段超越Joe同Love嘅關係,我就唔太睇好
joe係衰極都有理由先會殺人 S1 S2好多時靠監禁或者威脅 手段上比較多 而且有底線唔傷害kids同teenager

love就好情緒化 次次起殺心都係一秒就on機 衝動型犯案居多

S3 love好癲失晒控 反而joe係殺該殺嘅人 。
睇完覺得Theo好撚正 好想比佢屌 好彩無死
同你一樣諗法,用兩季時間塑造love,就咁死咗有啲可惜

本身以為佢地知道自己係追求一種「模式」後,會繼續一齊但私下各自各獵食添
斬完自己隻腳指 又放火燒屋 真係睇唔明
咁多疑點都走到去法國
嗰個小區咁多人同camera
應該會影到佢走㗎喎

最尾有影到佢攞教授個id定driving license,但完全唔同樣又走得甩
其實佢不嬲都下身睇 鬼片果套已經好明顯
講開又好夾今季You個ending,隔離Dexter 11月開播新系列,Dexter個仔岩岩好大個仔返黎搵老豆

https://www.youtube.com/watch?v=l9H1uSS_zkk
Joe殺人啲佈局真係好小學雞,而且過程都唔夠激烈
跟Dexter學下師,學下點對付啲獵物
Joe比起Dexter真係好似小學雞
Dexter永遠係心中嘅神劇
真 上一季營造好專一咁嘅感覺
咁love 擺明大食,生左仔半年冇俾joe屌過
咁受引誘都好正路ya

S2 S3 最好睇都係結局嗰part
S3都算唔跌watt 得太勁,好過好多劇喇
呢套You啲犯案手法季季都係虎尾蛇尾 唔可以太認真
記得S1殺peach 係佢屋企放水 成大樽尿壺做證據都可以無事
頭4季真係神作好好睇 S4之後開始下滑 S8結局季爛到傻

希望今次可以挽回 幫Dexter完美收返尾
忍唔住開咗個post講
啱啱睇返其實第一季都已經2006
可能對於好多人來講都太舊
咁樣燒法留哂骨留哂證據 又SD定EMAIL
差佬肯定草草了事啦 洗鬼查咁多 都有人認罪
仲要有關人士一係死哂一係唔知真相 唔洗搞咁多野
THEO係比JOE救返
KOL困籠JOE根本無咩點參與
由頭到尾KOL都只係聽到LOVE話自己親手殺左NATALIE
其他野都係乜春都唔知

到真係有人查個陣 JOE都偷夠時間
一早唔知去左邊啦~美國咁大
我覺得呢D無聊野要解點都解得通
套套劇都有既橋段 唔洗重複又重複 所以都唔係需要深究吧
可能S4有人會去搵JOE呢

反而MATTHEW突然放低件事(仲要無睇清楚CAM)
同埋JOE路殺RYAN即場全身而退
我覺得最唔合理
我覺得佢係靚版既閃靈女主角
可能兩個男主角呢
少左頭髮
最近啲戲劇又成日夾硬做到黑人 Asian係主角
大愛左膠極度女權真係搞死哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞