[痴線佬] Netflix安眠書店 You - Season 3

757 回覆
125 Like 13 Dislike
Love本身已經係連環兇殺犯
今季係love亂9咁搞事先,要joe幫佢執手尾
但條友好柒,有啲似gay佬
佢殺得仲衝動過Joe 不過符合佢性格
有人幫佢執手尾
完全衝動撚。
相比起Joe 殺果d

不過今輯Love 係幾好J
覺得今季完得幾好,因為Love唔夠第一季嘅貝克靚,所以我覺得一直有比下去嘅感覺,同埋太過主動,唔太鍾意呢個角色

但今季睇到最後,反而好同情佢

唯一覺得有少少遺憾係,最尾酒吧嗰段以為推門響搖鈴,以為又有新一個目標,繼承傳統對白「Who are u」

不過原來係見返果條女
1 d都唔遺憾
已經兩集結尾都同一套路
仲想黎第三次

希望下集唔好又整件新目標又stalk過又同一套路好悶
難得有個反傳統女主角竟然整死佢
結婚後想從良,但係joe又瘋狂偷食又搞到佢癲最後仲要死埋係自己最愛手上

雖然真係好撚臭雞,不過最憎真係個黑人KOL BITCH,竟然唔洗死
第一季睇到自己代入左去男主度
見到BECK出軌
心都碎埋好嬲呀
Beck最貼近現實社會 ,見到嘅女仔嘅性格,睇落好完美,但實際上都有啲拜金,但又渴望真正嘅愛情
睇完S3覺得真心正。
終於明白點解你地話love係咁殺,而joe係咁善後。

一路睇一路屌,心諗個老婆係咁,離唔到婚剩番真係只能殺。

S1殺beck, 確係無奈,但唔可以話完全唔關佢事。如果佢困住banji, 就唔洗殺banji, 唔keep d 戰利品,就唔會俾beck發現。

S2講佢回憶殺candice, 親眼睇住佢同人車震,佢殺左個監制,殺埋candice 都係衰佢衝動

其實去到S3, Joe都已經無咁衝動,同埋講真佢都控制到自己。 一開始Natalie挑逗到咁,直頭去埋人地屋共處一室,佢最後係無偷食,點講都好,最後佢選擇自己段婚姻。之後出軌marianne, 如果唔飛住睇,睇番過程會明白其實佢係已經俾love d痴線逼佢想離開段婚姻,而唔係真係鍾意Marianne. 當然後邊係真鍾意。點都好,Joe既命運同力學道理一樣,一邊用力推,另一邊用力拉,好難唔係向拉既方向走去最終結局。

睇左3季,反而幾同情Joe. 如果love 無衝動殺natalie, 而Quinn 家庭又無經濟問題,只要joe同love決定再搬去另一個郊區,S3可以2集做完,joe同love 幸福愉快咁生活。不過要有戲拍就一定係咁,係要為難Joe
Beck真係公廁咁撚樣
鍾意Joe但連個心理醫生都有得屌
Theo演得好creepy 講野又陰聲細氣咁
一開始重估佢會係痴線佬同類 點知純粹弱智仔
:"who are youuu???"
S1到S3, Joe 個3條女

Candice 明顯係貪慕虛榮,不過預到最唔成熟既Joe. 只能講佢唔好彩。不過如果無佢,Joe唔會受件事影響變得成熟。S2 出番黎,Candice突然變左正義L, 唔殺Joe, 只係想某一日個世界會揭露Joe 黑暗一面,其實有d 唔make sense.

Beck 就只係怕悶怕窮,呢種係典型渣男磁石。現實識一條女又係咁上下,樣靚有學識又平易近人,正常既時候佢揀bf係要條件好好,但係一失戀無即刻填補,個一排d男女關係就會亂到pk, 純粹心靈空虛搵人填補,來者不拒。
不過最仆街係當佢d作品開始開始有人賞識,佢先諗番Joe既好,然後去翻卓Joe, 講到尾Beck唔係痂線,只係一個扮乖女既bitch.

Love 就除左痴線無其他。性格多疑,衝動,戀弟情結。
可能小說會講多d解釋, 但係睇劇真係好多個位都証明佢係痴線。
個保姆flirt佢細佬,佢一刀就割喉,wtf? 為咩? 唔知。
S3佢認殺左前夫,原因係醫好左癌症都要離婚。why? 有咩會令一個男人,渡過生死患難都要離開呢個女人? 真係細思恐極。睇番Joe既遭遇,大概唔難明白。
殺delilah又係為咩? 為愛? 睇番劇情,當時佢同Joe情況有d微妙,唔係話大家愛到要生要死,當時話有左都可能只係借口等Joe唔殺佢,不過真係有左就。。。算啦,劇情需要。
去到S3 直頭係痴線殺人犯極緻。每次出手都係興起就去做。Natalie介紹鋪位,love無可能知有把斧頭,而且開頭佢其實真係想搵鋪開餅店,痴L線突然一興起就劈落去。
四眼佬黎道歉,ok搞親個仔,爭d個仔變殘廢,衝動係正常。但係,一來個仔當時已經過左危險期,二來點解係收錢時唔屌柒四眼佬,人地轉身走先一棍扑落個頭,wtf?
Love對Theo見佢勸Theo離開個區,以為佢都有d重感情,哇cls 又係Theo 都未行出門口,就一個滅火筒歐落去? wtfffffff?
最後佢同Joe講咁多野,以為佢都係攤牌,Joe都係咁諗先提出離婚,突然love又醒起原來自己唔係要離婚呢樣野,又想留住Joe. 我信Love個刻唔係真係想殺Joe, 正如佢都講如果唔係Joe拎把刀,就唔會中麻痺毒。

不過去到第10集已經唔係邊個痴線唔痴線,無論Joe定Love, 都已經殺過太多人,無左心理枷鎖,唔會再猶豫殺唔殺,只係天真d那一個死。如果joe唔係本身醒過love同早有預備,應該係Joe死唔係Love死。
屌,睇左9個字 先發現自己睇緊第一季第一集
可能真係太耐 唔記得哂啲劇情
S2已經講到明Joe 鐘意既唔係另一個自己
由一開始結婚只係為左個BB 由知佢真面目個刻都已經唔再愛佢 所以先會「偷食」
不過Stalk 人個舖癮可能搵到真愛都戒唔甩
其實joe根本唔適合拍拖 佢只係鍾意stalk人
到手後自然又會有心癮去stalk另一個人
就算S1 Beck唔知佢有殺過人 繼續同佢一齊 我相信joe好快又會stalk過另一個人

不過都見到S3 Joe有所成長 唔係係人都殺 都係幫love執屎多 仲送thoe 去醫院

其實joe去睇下心理醫生 醫返好佢童年創傷同佢啲stalker心癮就得 不過咁樣就冇戲做
你擺明冇睇上一季
但Theo仲有留低cctv copy
show到joe殺Natalie嘅證據
佢老母真係好賤
喺gym殺Ryan嗰單野咁都可以過到骨簡直痴線
可能想講女人婚前婚後情緒上嘅突變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞