[痴線佬] Netflix安眠書店 You - Season 3

757 回覆
125 Like 13 Dislike
佢本身都已經唔愛love 有左bb夾硬同佢結婚姐
我睇到得返最後嗰集俾人劇透左早知睇先入嚟
Diu又要等
佢兩公婆係大贏家基本上冇乜人可以喺joe同love手上生out out咁逃嚟繼續開心生活
原來love 95年出世
其實joe 真係痴撚線
個老婆正過個黑鬼啦
佢好似係反侵左膠嚟
其實唔好再拍joe喇
反而love嘅前傳我會想睇
條友啲戲好尷尬
最尾片尾黑妹另一個人嚟㗎喎?
不過佢好似次次都溝到手其實佢又唔特別暖男高大靚仔有錢,點解次次都溝到d女
愛一個人唔係一定要完美. 而且Joe本身讀好多書, 識好多野.
只要夠了解一個人, 就可以令佢愛上自己. S1就係想帶出呢點.
S1就係Joe通過唔同方法掌握Beck, 所以先得手.

S2追Love都係, 不過唔同S1, S2係只係輕輕帶過, 有集講佢點樣跌本書出黎然後做左Supermarket個Bookstore Keeper. 唔同既係Love本身都想搵個Soulmate, 所以一拍即合.

溝Candace個時, Candace仲係寂寂無名, 又單身
S1爆炸頭黑妹係純粹就手
S2 Deliah 本身就因為懷疑自己俾Henderson搞有D自暴自棄, 個妹又唔生性, 個SP 差佬又幫唔到佢.
S3 Natalie本身就未玩夠又對婚姻不滿, 又離唔開, 所以勾引Joe.
S3 Marianne 就又係本身經歷唔好, 覺得自己唔會遇到好男人, 令佢自己都令自己相信Joe係一個好男人.
因為佢stalk人知道對方喜好 潛入人地屋企知人生活習慣
都係投其所好ga姐 佢仲要知咩時候要進取 咩時候要縮
加埋個主角光環 唔難明嘅
今季Love真係幾正
一入屋係廚房戰鬥格 想幫Joe出火
點知條撚樣拎張黑妹相打完飛機
有冇人覺得最尾 Taylor Swift 首 exile 好應境,搞成咁聽住真係幾sad
套戲嘅customs design 應記一功 marienne 戲中啲打扮 尤其着啲衫好elegance 好多earth tone 針織 etc 好靚
初頭以為係 star trek discovery 演 michaek 個黑妹嚟
就算係Natalie 都正過黑妹啦。
Love keep住send msg俾forty
仲話forty 部電話無電擺左係櫃桶
個陣以為Joe會摷到部電話出黎睇到d msg
跟住發現佢同Theo偷食
點知咩都無仲係Theo同佢講先知

Joe focus係條黑妹到就完全唔理個老婆
同埋佢最後知道左love 俾人屌完都唔係好嬲
證明佢真係唔care love 了
不過今季如果唔係Love係咁殺人 咁套劇就冇嘢好睇
Netflix 應該對呢套劇期望好高 下季去巴黎拍咁揼本
love最後同marianne對質都有講 joe最勁係令到對方有錯覺以為佢好了解自己 其實所有野都係stalk完人再投其所好
有冇人覺得love老母都好慘,雖然性格強硬同自私啲,但佢屌love段說話又冇講錯,將所有最好資源比晒仔女,反而佢地兩隻野性格有缺陷又成日搞事要人執手尾,到頭來剩係怪父母唔夠愛佢地。

而家離婚接近破產邊緣,兩年唔夠仔女死晒,連個孫監護權都冇埋,成世酗酒返唔到身。
不過今季ending 巴黎街景 好明顯係搭景 好流吓
唔覺,就係有錢人咩都覺得用錢解決就完事。
無關懷過love同forty, 先搞到love感覺唔到父母愛。
先令Love早婚去組織自己家庭。
終於睇完…

咁呢樣又錯唔晒,就好似love嬲阿媽唔肯了解佢痛苦同時,到阿媽有難去酗酒一刻,love一樣嫌麻煩冇去體會佢感受。

父母愛呢樣野去到後面就變咗藉口一樣,love講到好討厭自己家族背景,甚至會屌返上流社會啲虛偽野,但身邊一直利用緊嘅資源都係靠屋企獲得,所以佢先覺得好多野係理所當然,唔明白正常人失去係咩一回事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞