[痴線佬] Netflix安眠書店 You - Season 3

757 回覆
125 Like 13 Dislike
屌!原來love 都係臭雞嚟,講撚到點樣為咗屋企做乜都得。自己走去俾個𡃁仔野外中出,DKNM睇到好撚嬲。
又幾好笑 睇哂成條片
但有啲sad囉 呢個4人組合剩係可以出現一季
下季love已經死咗 Joe又去咗巴黎 Kol夫妻就留係美國
beck 真係靚到痴左線,特別係個笑容
唔想睇對KOL
黑妹好柒好黑人憎
條仔好似女版ghostbuster個雷神咁
只係一個專做on9野嘅賣肉醜角
因為佢淨係懷疑love無懷疑過joe 佢睇片又淨係睇love 所以都幾on9
終於睇完第三季夠膽入嚟追post,見巴打們對Love嘅評價都幾兩極,我自己就好鍾意Love,覺得佢唔係好靚嗰種但係就好有氣質,同埋細細粒好想保護佢

第三季頭幾集佢好明顯身體狀態唔係幾fit,下半身好肥,不過中後段瘦返少少即刻正好多,去圖書館party、屋企花園執波俾西奧、換妻派對、仲有結局嗰集件低胸衫,幾個look都好鬼正,好有衝動攪佢

結局Joe殺Love睇住由佢掙扎到冇反應,真係有種sad嘅感覺,雖然佢係癲,但都係童年受家庭影響,父母假恩愛、細佬長期依賴自己,諗住可以早早結婚同前夫建立自己人生,點知老公生cancer好返都要拋棄佢,真係好慘,諗住搵到Joe呢個性格、行為咁接近自己嘅人,為咗佢殺人滅跡到生仔結婚點知原來連呢個痴線老公都接受唔到自己………原來經過兩季舖排之後見到Love死係會有種好心噏嘅感覺

同埋佢演技真係好好,Joe同佢攤牌離婚佢嗰個反應,再聽到Henry仔喊行開時一系列感情變化,真係演得好好

第四季冇Love真係即刻冇左興趣再睇,Joe去法國,雖然女主角應該唔會係瑪利安呢個黑妹,但就算係一個好靚嘅女主角,我都覺得好難可以取代到Love俾我嘅感覺
真,S2開始Love就埋怨自己係Quinn family 令佢同forty既人生毀滅左。其實佢父母都冇做過咩衰既事,最多係重男輕女同埋無時間陪佢地。而Forty個人生咁荒唐都係因為以為自己殺左個保母,所有都係Love自己偏激造成。
鍾意呢套劇係因為佢係真真正正以一個反派角度出發
主角都一樣
打和啦好嗎?super
不如問下點解IT狗會生咗個精蟲上腦既弱智仔出嚟
唔係佢生㗎
提咗好多次係佢stepson前妻同另一個男人生的
想開...考慮緊...
最大問題係第三季冇左第一季既感覺。
第二季都已經變左。不過,都叫可以睇下。
第三集變左habitual killers. 想殺人就殺人。Love 上季明明係心計撚,吊joe 去溝自己,今季on99咁,長期PMS。鍾意黑妹個part 完全跳晒制咁。鍾意Natalie 都話係Natalie 撩佢先呀。
唔關事既角色太多,黑妹個ex 又係無無謂謂咁。
KOL 如果俾Joe/Love殺左
應該會好大快人心
KOL兩公婆真係好撚好笑兩個都on99
開槍個part笑撚到仆街

頭幾集真係好想個bitch快撚啲死
但最後又好想睇佢地成功逃走
Ching講得好好love俾觀眾既感覺好獨特,佢同Joe既化學反應諗唔到可以點取代
黑人KOL果兩公婆 都知Joe係殺人犯啦 又會無事既
佢地自己搵到鎖匙走左啦
去到中期開始,KOL兩公婆雖然係又bitchy又9
但其實又衰唔晒
雖然都係為咗虛榮,但事實叫佢哋做乜都好肯幫手咁
你地成日話joe 同love 鬥痴線
love 我認同
joe我覺得佢唔係真係痴線,覺得佢只係一個高智商既花痴。

love 對屋企人同joe既愛都係完全無道理可言。佢殺保姆係為左達到咩目的?我相信佢自己都無可能用正常理由解釋。其他野亦雷同。未睇s3, 講唔到太多,不過佢係真痴確定。

joe 唔算痴線係因為我覺得佢每樣痴線野都有根據, 如果代入佢情況,會發現其實佢做法都好無奈但合理。殺banji 係因為佢無辦法確定放佢有咩後果,遲殺早殺,都係要殺。殺beck係因為佢確定beck係唔會再接受自己,亦一樣無辦法guarantee beck唔會報警之類。
無殺Paco仔,係因為當時beck求救,Paco係關門無理beck, 証明Paco仔係企係自己個邊。
無殺真Will, 無殺黑妹屋主,無殺Dr Nicky什至連candice佢都無斬草除根,都証明佢其實唔係必要都唔殺。
佢LA間屋其實係加州係好普通嘅apartment仔嚟
可能用咗香港棺材屋去比
會覺得人地是旦一間都係豪宅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞