2021年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
係講緊
今日用方法A去解決問題1 可能會引發問題2
聽日用方法B去解決問題2 可能又會引發問題3
無限loop
下集X光室有堀田真由
其實日本沉沒幾好睇 暫時
但就算拍得好
都再次睇得出啲廢老高層管理嘅禍害
同tvb合作??對套劇推廣會有好處?
仲有識擺netflix就得?咁promo呢?
我上youtube連半條海版trailer都搵唔到
知唔知暫時喺外國真係完全零迴響
冇宣傳 冇人知
咁擺netflix吹到全球上 托柒咩 浪費機會
出口轉內銷
俾日本傳媒報下全世界有得播
你會唔會太睇得起佢地,識擺netflix已經要頒獎畀佢地啦
唔係收視率年年跌,佢地都唔知唔理網上平台係咩一回事
諗起日本Amazon prime 好多首輪劇
結果9成9都係唔出海外
比人屌打左咁多年得一套今際還拖
睇過日本有篇文用全裸監督(唔知點解唔用今際)同NETFLIX 有份出資,日本好紅0既梨泰院比
話全裸監督每集NETFLIX 俾既BUDGET都係少過梨泰院
不過已經遠勝日本本土電視台既BUDGET
記得唔知邊到講全裸監督第一季有一段短短地幾十年前嘅場景,因為Netflix出錢夠多先會特登搭成個景出嚟拍嗰一段咁短嘅戲
今際好多用綠幕拍,特技後期cg應該都用得多錢,所以攞同類型既全裸比掛
咁諗東電真係好窮
https://news.yahoo.co.jp/articles/a42a06135b157813d7e80f9e9d6a64070c24914f

>それから1年余。10月10日スタートの「日本沈没―希望のひと―」(TBS系)で約2年ぶりの連ドラ復帰を果たし、映画公開も控える杏。いっぽうの東出には、新しい恋人・A子さんがいることが「週刊文春」の取材でわかった。A子さんの知人が語る。

重出江湖搵食
覺得係演技問題多啲
西島好似適合做文靜斯文嘅角色好似昨日美食咁

婚又離咗,以佢個殼要搵過個有幾難佢又唔會避忌既
唐田輸Q哂SOSAD
睇嗰陣都諗起佢
佢第一日就預咗架啦
佢而家仲要做埋幕後,日劇真係睇得一秒得一秒
出年2~3月佢同翔平共演套音樂劇由佢親自導演(呢個陣容好自然諗起一個人,我都相信優同翔平用行動去實現緊佢哋既約定)
我join 咗優個新fc 勁想去睇,但一日未開關都係得個恨字,唔知要等到幾時先有機會睇到佢live, 唯有希望佢拍番多啲日劇等我可能止下渴
佢性別唔正確 唔會出得返黎
諗起仲有件衰11嘅小出惠介係咪仲潛緊水?
點解佢仲可以有咁多job 接又繼續食女
唐田唔係有新電影做女主咩
sor未聽過
佢除左下海拍av之外
應該好難復出幕前

當年識佢係因為back number 首happy end
個mv拍到佢真係超靚超gfable
https://news.yahoo.co.jp/articles/f1e4faa325fd6387153043869650ebc94e02e234

好似係冇幾耐之前嘅事

如果錯左bin細力啲
不過個人想男方仆街多過佢
日本沉沒套番外都算有心 同主劇一條時間線
一開頭睇劇名以為搵個乃團成員演一個普通愛情故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞