2021年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
黃viu今季入果三套算選擇唔錯啦
真犯人旗標 x光室2 super rich
係喎!上季有女警
咁呢套可以一套頂幾套
我覺得黃Viu啲日劇一半好睇一半唔好睇
如果想睇木村拓哉一定係黃Viu 但係其他劇要睇評價
黃viu買d小品幾好,前男友狂同還是不能結婚的男人直頭配埋音放上電視播
我就係因為想睇番高清beach boy+ 同屋所以訂咗黃viu, 加上csl 客平20蚊
但同屋唔知係咪因為版權問題咁多年都搵唔到第二輯,當年cable 重播同而家黃viu 都係得第一輯冇第二輯
點會唔記得多D一齊嚟傾日劇啦
溫提頁頭有個drive,係呢度嘅巴打勁好咁樣upload 曬D 日劇上去好方便大家好多當季日劇都有,有需要可以係個度睇呀
咁無左CCTVB 都唔洗驚了

絲打前排有冇入場睇群青呀?
年紀大咗追劇好傷神,但見城田優難得有新劇上諗住支持下佢,dklm點知幾集加埋出咗都唔知有冇15分鐘
Grand Maison 好似都係tbb
摘星廚神咪就係tvb改
仲有天堂的天使
天堂的天使係咪 戀拙拙? 個名好似關台灣事㗎
真係戀拙拙
真犯人flag 第1集個頭又開得幾好
係最後西島個下大嗌,本身預告唔知點解已經覺得佢呢下個表情有少少膠多過係好撚驚而嗌

月九冇以前咁風光但係都叫季季十點以上收視,質素唔差,其他兩套尤其Super Rich都係話題作
講開Super Rich睇完預告更加唔明套劇講咩啲宣傳幾fun希望套劇都係輕輕鬆鬆咁
老土劇情
唔似係輕鬆啦,波瀾萬丈喎
近期有個3分鐘既預告多好多detail
因為cctvb
當然有不過其實我覺得拍得麻麻地
城田優感覺主力唔係拍劇,佢好似偏向舞台方面同電影嘅job 多D
不過佢唱歌好聽,舞台劇個D佢會發揮到多D實力
搞到我要上唔知咩網睇#家族募集,啲溫情位會彈網上賭場廣告
利申之前電話plan送MYTV Super 都唔撚用,廢時幫佢做靚view數
屌依家先知mytv 有家族募集睇
好撚嬲食屎啦
TBS唔好再賣劇埋cctvb啦
今季暫時最想睇係日本沉沒
聽D做生意既人講
你同日本人做生意做得夠耐KEEP到個長期合作關係
佢地就唔會再轉第2間
今套日本沉沒拎左膠議題包裝右翼諗法

跟聯合國鳩做減碳會整沉日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞