2021年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
有時對住呢D投票都好無言下
男主男配兩邊都有份狂洗票,但鈴木亮平可能再多左另一個年齡層投所以拎到第一應該都正常
Why not both
女助第一嗰理由都合理
第三西七
why not both
除左另一個年齡層仲有另一個特殊群體幫補下
佢同賀來仲有要潤係日本果邊應該引咗唔少特殊群體去J
[s]笑出聲
但冇咩聽赤楚飯有投女二 想知d票邊度黎[/s]
其實未必需要特登組織去投邊個邊個,啲熱愛投票嘅群體(腐女又好J家fans又好)全部集中晒去睇嗰幾套劇,投完自己男神之後,其他劇冇睇,剩低嘅位咪自然投畀同劇女演員
依個機會最大
老實講助演真係未到佐久間

不過tv記者票,高貴離地審查員票一定翻盤
今季學院賞候選名單
一套NHK 都冇
晨間劇大河劇未完
咁審查員票比較難估
除咗女警嘅西野 其餘2個都有J家
利申:有份投赤楚 但最後冇投中島同梨沙

不過西野七瀬嘅演技真係唔掂
演技差就不嬲
直頭連戲份都少
點解可以上榜
好難話好唔好嘅,睇40年代荷里活黑白片啲舞台劇朗誦式演技唔通又話人屎戲咩……日本啲康城參選片啲戲都唔會漫改誇張feel,只可以話風格唔同,日本呢類型片個訓練係咁
不過事實係日本漫改style演戲外國真係難接受睇開動漫鬼佬都係對anime live action一片劣評
今際最難頂嘅位反而覺得係後面又拖又悶……不過呢個似Netflix通病多過日本演技問題
西七
而住田萌乃o係二月之勝者個做型真係難以相信佢13歲...
講起二月之勝者,學生入面有我家的故事個啊仔
無可能唔係赤楚+j家大軍匯聚,但係鈴木亮平可以第一到真係犀利
就算赤楚fans唔投中島,J家票分咗落重岡,都應該大個鈴木個fan base至係而且tokyo mer喺劇又三甲不入
個樣唔認得
大州有套直頭主演
我一直以為J家票係講緊J家仔個人/團體fans投嘅票統稱睇開(求其舉例)Hey Say Jump都唔會特登去投Johnny's West掛
至於Tokyo MER我諗可能大家都認同鈴木高質但係套劇膠
二月之勝者號稱啲細路試鏡搵返嚟啲名幾個都有啲印象
睇個人點諗 我覺得應該係統稱
不過今季咁多j家出演嘅劇 點都係投自己最鐘意嘅男神先
我諗緊可能有人係又鍾意sexy zone又鍾意johnny's west最後簡咗重岡
咁睇嚟鈴木做得好好喎無睇tokyo mer
女助今季係大亂鬥嫁啦
跟本無得估
如果要硬估 我估菜菜緒或者文乃

利申我投左松井鈴奈
松井真係完全演到菊乃個格
除左男主之外 今季應該全部大亂鬥啦

我都投左松井鈴奈 佢一出場就打冷震(係稱讚)
玲奈+n 佢真係做到成個痴撚線女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞