有冇人覺得周杰倫真係死好命

329 回覆
150 Like 1135 Dislike
睇啲研究唱功嘅channel話
佢而家唱唔返以前啲真高音
蕭敬騰紅人唔紅歌,唔知點解佢啲原創歌點擊率出奇地好低,係靠佢獨特唱腔同台風上大陸音樂節目不停改編翻唱至發到達
頭幾隻碟勁到華語音樂歷史上有佢一席位仲話死好命
幾多所謂「音樂才子」都做唔到
遲10年出台灣應該無乜人同佢爭,堆經典歌照紅

早10年難講對手多好多
我覺得佢係要搵個混血去溝淡佢樣衰基因嘅問題
呢排狂loop開不了口同花海
仲有佢作嘅瓦解都好好聽
唔鐘意佢 啲歌都一個tone
但近廿年 佢確實係最有才華幾個華人之一

利申 唔識音樂純個人感覺
一命二運三風水
有咩咁敗筆
30幾歲溝到個10幾歲混血,根本係男人既浪漫
音樂超班冇嘢好講,
但電影乜撚嘢導演唔撚好玩啦,佢識閪咩掛個名上去宣傳咋,你以為真係佢負責晒正常電影導演要負責嘅嘢丫
吳宗憲固然重要 但係楊俊榮先係真係既伯樂
憲哥一路唔俾佢出道 係楊俊榮係咁推佢先有得出道
仲話紅唔起佢負責 真係好撚好眼光
佢出道太遲,年紀問題注定紅唔到幾耐,
加上風格太鮮明,佢改變唔到,鍾意佢嘅人都改變唔到,一種風格玩唔到好耐,
但係佢的確係音樂革命先鋒 呢個毋庸置疑
JJ係唱現場係穩過J撚
最buy都係江南/豆漿油條個期同埋金莎合唱個幾首

但純講歌嘅質素、曲風變化J撚出色好多(中國風mix R&B) 市場上好突出比人印象深刻過JJ d歌

我覺得陶吉吉係可以一戰,但產量少好多
有霉過?第一首派台歌黑色幽默已經跑出喎
佢老母&11月的蕭邦都好正
認同第一句,呢班人頭兩年都係唔係話好紅
過咗運動之後有堆老屎忽歌手出嚟奶共,有啲人於是轉聽啲後生嘅歌手,仲要有堆傻仔以為mirror黃,所以呢班人冇實力都上到神枱
樣樣嘢加埋香港人嘅跟風習性,mirror贏晒
JJ唱功好勁好勁,但啲歌完全唔襟聽,冇陶周咁耐聽
mojito岩場合喎
全世界成功嘅人都係死好命
明明樓主都差唔多資質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞