有冇人覺得周杰倫真係死好命

329 回覆
150 Like 1135 Dislike
出唱片,啱啱食正出產CD嘅水尾

唔使當兵,影響唔到佢嘅事業(之前有幾多當紅台灣明星正正衰喺當兵)

拍電影,又係食正電影業水尾,參與到經典作品頭文宇D、不能說的秘密、青蜂俠

之後去到大陸發展,參與巜中國好聲音》,賺到盤滿缽滿後,喺大陸攞石頭砸自己腳之前,全身而退返回台灣

唔使講,仲娶到個靚老婆

你話佢冇養鬼仔我真係唔撚信
夠mirror死好命?
冇才能冇樣食正反tvb 同社會運動尾水
如果係正個段時間咪又係支持警察嚴正執法
佢早十年/遲十年出道d歌一樣咁紅
有邊個出到名唔係死好命?
佢初初出道霉到爆果陣你又唔講
人地今日去聖日耳門睇波 人地主場播佢首歌
講者撚又無啦啦關個12塊鏡事做乜鳩
究竟邊個先係打手
Btw佢初初出道嗰陣時霉到仆街吳宗憲都差啲放棄咗佢
ok
有才華就係有才華
樓主死好命先出到呢個Po
人地d歌真係好聽
回塘題外話唔講
你而家仲聽緊佢啲歌就證明唔係死好命,
某啲暗星只有一兩首代表作你都記得已經算成功,
佢大部份歌仲未out仲有人唱緊聽緊
唔覺佢死好命,周杰倫好多舊歌放到今時今日都屌打唔少歌手
例如:半島鐵盒,夜曲,三年二班
https://youtu.be/duZDsG3tvoA
至少仲有on9仔開po講佢
其實用到中國樂器做流行曲

同時聽落唔老土 唔差

已經超左幾班 數一數二

例如千里之外 青花瓷
仲要係唔好聽嘅Mojito
可唔可以播星晴/楓/七里香
每次聽可愛女人前奏都仲係覺得好型
學上面有人講, 佢d舊歌幾時出都會係咁紅
不能說的秘密 校園 彈琴show off 穿越呢種題材係佢當紅嗰幾年早d遲d出都一定hit
頭文字D個個演員都benefit到既 青峰俠就一般
周杰倫出道就中國台灣省真大中華膠佢隻腳指好安全

老婆呢點就...見仁見智
者卵全盛時期啲歌好撚癲
首首佳作 同埋自成一格得佢唱到
姜仔去咪一樣會播佢D歌

姐撚20年未遇對手哦
我覺得半獸人前奏先世界級
佢出道啲歌放係2021都岩聽

同期其他歌手,放2021聽 = 老士
佢d歌係華語圈中太獨特啦
無論1990 定2010 出道
都會係一場革命
其他例如CD勤,許志安呢d
或者算係好命有CD,但周姐倫根本唔使靠運
佢自己upload十首自彈自唱去Youtube就會紅

坤歌得一首原來她不夠愛我都紅到
你話周董想點樣唔紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞