有冇人覺得周杰倫真係死好命

329 回覆
150 Like 1135 Dislike
舊歌好好聽
佢出名前都好慘架,我諗佢媽媽有好大功勞。
一次佢嘅演唱會都未去過
係遺憾呀!
遲十年,呢個互聯網資訊發達的年代
紅得仲癲
佢以前把聲同唱腔不知幾勁。
痴線
佢對吳宗憲已經好厚道
出到歌嘅契機係楊峻榮
出道兩年就俾吳宗憲天價賣豬仔還債
楊峻榮事後講返賣俾好樂迪嗰5年俾人榨到好盡
吳宗憲仲要覺得咁係俾機會姐撚搵錢, 話楊峻榮挑撥離間
姐撚呀媽因為喱件事憎到個仔結婚唔想見到佢又怪楊峻榮
姐撚俾人賣完仲肯講謝謝憲哥已經好好
講死好命點可以唔提
一無是處都紅
周杰倫一開頭霉到捱左十年先有得發圍
周街名星都有排捱, 頂得住先上到位
死好命真係無人夠12隻鏡黎, 碌下碌下就紅左, 捱都唔洗捱
周杰倫後第二個我覺得幾時出道都紅到既台灣歌手得蕭敬騰
屌你咩
乜都要拉埋mirror講

鏡撚駁唔到,點算好
但高峰時期短
講到明話唔睇好都仲肯比錢佢出,咁都唔大恩情
參與到經典作品頭文宇D、不能說的秘密、青蜂俠

人地自己寫劇本同做導演.. 點死好命..自己編劇自己導演自己演主角, 入面全部音樂自己作曲. 全部憑自己本事都叫死好命.. 癡線. 不能說的秘密個劇情唔係佢演都覺得會紅. 入面首首配樂都係神級,是但抽幾個旋律就出左幾首流行歌. 彩虹 蒲公英的約定. 全部都係好紅既歌. 首鋼琴曲 Secret 當年又係玩鋼琴既人個個都會走去練既曲.
陶喆係慢工出細活,幾年先出碟,同埋佢份人都低調。
駁唔到
不能說的秘密紅到去韓國電視節目、音樂學校
無吳宗憲佢未必彈得起,當初周杰倫連歌手都無自信做,上選秀節目幫人伴奏都搞衰埋 寫歌一開頭又係咁比人彈
咁橋吳宗憲係個有音樂底嘅綜藝佬
咁橋汁到張譜打電話比佢
咁橋吳宗憲係台灣最捨得為自己友同埋音樂夢洗錢嘅傻佬
比人彈歌曬啲都肯出全資比佢出張完整嘅專輯 呢啲伯樂真係有今生無來世,早10年遲10年真係好難講有無得彈起
以前同依家唔同
咁樣比有意思咩
利申:唔係鏡粉,只係覺得兩個冇得相比
印像中嗰陣唔係仲係造星1咩
根本都仲未有mirror
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞