有冇人覺得周杰倫真係死好命

329 回覆
150 Like 1135 Dislike
Mv徐若瑄
你話佢而家揸流攤就可以,佢以前啲編曲同新意係曠古爍今,就講雙截棍,以前邊個會係中國風嘅歌用鋼琴做間奏,仲有牛仔很忙個種敍事式歌曲,呢種係玩音樂好多年先可以冇乜違和感做到,呢啲已經唔係一線個種主打歌,夜曲個一種唯美嘅感覺更加啦
mirror 冇實力又樣衰
https://youtu.be/lwTTX2ChIt0

睇返當年頒獎典禮其他選手啲歌仲成陣懷舊味咁周杰倫首歌一播就知完全唔同level
唔熟台灣娛樂圈 可唔可以舉下之前有幾多當紅台灣明星正正衰喺當兵例子
可以話冇方文山都未必咁紅,但姐倫音樂才華都絕對係百年一遇
真係諗唔到邊個同佢同level, 作得唱得,即興自彈自唱
明咩星 周杰倫係一個真正既音樂人
因為果時未養鬼仔
講真 鏡真係無啦啦就紅咗 明明造星嗰排仲笑緊佢哋柒
出道前參加歌唱比賽俾評判串佢咬字發音有問題,初賽就俾人OUT左,出道後反而成為佢特色
呢隻碟無可否認真係經典中嘅經典,講講下又想攞翻出嚟聽一次
靚老婆
回到過去撞正中學時代,雖然好似無咩深刻經歷,但個心會乸住痛
林家謙頒獎禮掃哂啲獎果陣真係有少少似周杰倫,表現到一種統治力。有年周杰倫又係講感言講到冇野好講,全晚首夜曲副歌唔知播左幾多次,王力宏一堆提名但坐足成晚慘到仆街
樓豬 你可以做到周杰倫做到既野你都會紅
但林家謙唱歌真心唔得,我個人唔中意佢把聲,同埋一人之境又好,下一位前度又好,唔會好聽到係咁loop, 純粹覺得ok wo 咁,總係有d 位唔夠喉。
周杰倫d 歌係可以第一次聽完覺得超好聽,然後係咁loop
#平反達哥
以前啲歌正撚到
主要原因好似係因為有次重感冒但繼續開演唱會,仲打埋開聲針,果次之後佢把聲就爛了。
加上本身佢嘅唱法都好損耗。
最近期嗰次
到依家仲未聽得清佢唱緊乜文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞