有冇人覺得周杰倫真係死好命

329 回覆
150 Like 1135 Dislike
唔好為反而反啦
佢啲歌係好聽 真係冇乜歌手嘅歌有佢咁正
樓主可能用新歌的標準去量度周杰倫

講緊周杰倫拿風筒聲,乒乓波聲黎做歌;將rap真正融入華語樂壇,而唔係外國風格,定係樓主想睇中國有嘻哈式的rap;rap/中國風,事隔多年都未見有人做到真正融合於華語樂壇,mc jin係勁,但唱番中文就融合唔到。

綜合以上,就知佢周杰倫的想法幾前衛,甚至好多歌手連抄周杰倫都抄唔到樓主要知道,大陸仔普遍都認定佢係華語樂壇史上top3,你話佢係而家網絡資訊流通爆炸的年代會紅唔起?你倒不如擔心佢生於呢個年代仲紅過以前,或者有更前衛創新的風格
老實講佢啲歌真係正
乜嘢年代聽都係正
不能說的秘密其實好出乎意料
楊峻榮話當年係因為唔想同好樂迪續約, 所以藉口開套戲叫公司放姐撚返台灣先, 跟住先開口唔續約
套戲會紅佢地都冇諗到, 啲演員好多都係義工冇錢收
無可否認 佢係勁有才華 但而家瘋狂食老本加埋個不可一世既樣真心難頂
范特西後再無周杰倫
幾乎成個東南亞
住緊外國嘅華人都要求戲院播癡線
不能認同更多
佢d歌仲要好少有翻唱好過原唱既例子
羅力威算係唱得好似佢, 但似原唱不如聽原唱
其他太有自己特色既翻唱又唔夠周杰倫本身為自己度身訂造既編曲唱法咁屈機
一般鋼琴電影本身係好圍內打飛機既Feel
佢可以拍到鬥琴咁撚型,加埋愛情穿越,仲要有幾個時空
第一次導演
又武肺呢,有得飛仲理班 MK 仔咩,係都過韓國日本追星
真 當年鬥琴真係男女通殺
幾個月後用埋ost黎出彩虹同埋蒲公英的約定播到個旺角爛咁濟
佢都就四十五,希望可以翻翻去04 07 10年睇佢嘅演唱會 19年香港張飛又買唔到,哭咗
呢班死MK垃圾真係死好命,邊撚度靚仔?路人mk樣都吹到上神枱
最近都有成日loop夜曲
個前奏好正
其實唔睇好真係唔怪得吳宗憲 想當年有咩人睇好姐,一劉德華同張惠妹咪一樣say no。周杰倫寫歌個幾年其實係無乜成果,其實就代表當時行內根本無乜人睇得明佢嘅曲風,吳宗憲咁都肯比次final chance佢出album算係咁啦
193先係運動贏家,咩都唔識,黃藍通吃,屌完fans仲有人擁護
你唱擱淺嚟聽吓
半島鐵盒、夜曲、以父之名
佢咁毒 還好啦
佢啲frd都係黎黎去果幾個
捱左10年至有得發圍
原來周杰倫10歲出道
周杰倫真心有才華同音樂天份,幾多人可以兩個音即興作歌
請問巴打由細到大凈系睇翡翠卡通成長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞