黃秋生主演堅尼地道殺人事件 香港首部全民募資電影

1001 回覆
2028 Like 37 Dislike
其實如果無現成平台會唔會考慮簡單d, 甚至最簡單直接比條link d backer去download就算, 可能set條link 90日內有效

因為見你話22%係平台/門票/禮品, 咁我諗個平台(門票)都起碼用左100-150萬, 如果淨係用一次或者淨係比一套戲用其實好唔化算, 同埋你都提到得500萬拍電影係啱啱好夠, 咁更加應該慳返呢舊平台既錢投放返係電影製作上
首先 $100 你連最平個個plan 都買唔到

簡單講 俾得錢買plan 既都係真心支持香港本土電影想佢出到世如果想多d 人籌旗可唔可以執執個plan, 起碼俾返多d 信心買個個呀
我覺得如果你俾得起錢支持呢個plan已經唔可以就咁用消費者嘅功利心態去諗呢件事,而真係真心想支持本地影視業嘅未來,喺今日紅線處處嘅情況之下,我覺得喺網絡上(如果係外國server就最理想)開闢一個唔受紅線限制嘅地方,然後繼續發展本地電影係一件非常之好嘅事。
呢個遲下會有update,到時應該比到信心你
支持本土港產片
期待佢扣數
導演又何嘗係勁呢
Sorry最後個句我係講笑抽水,唔係想指控你
我明白新平台嘅用途,不過觀察左幾個post好似唔係太多人prefer係呢個階段做
有冇了解過kktix 做唔做到重播?就算唔係永久可能一個月好似戲院上映期咁樣其實都好足夠。
宜家先72萬
如果今次project back唔成, 間接可以證明香港電影無人撐

利申: back咗
支持香港電影!
幾正
應該唔止做一套戲 似係幫成間香城映畫公司鋪路做個平台
可以課任何金額 只係課168$以下就無任何回報
眾籌目標一千萬港紙其實係KS已經算高,仲要目標觀眾係香港人,好難wo
HK$ 742,938
1492人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞