黃秋生主演堅尼地道殺人事件 香港首部全民募資電影

1001 回覆
2028 Like 37 Dislike
29位無償支持平均HK$1,177
33位「花生友」支持HK$58或更多
448位「目擊者」支持HK$168或更多
48位「初級門徒」支持HK$388或更多
23位「中級門徒(DVD)」支持HK$688或更多
66位「中級門徒(Bluray)」支持HK$688或更多
5位「高級門徒(DVD)」支持HK$2,488或更多
15位「高級門徒(Bluray)」支持HK$2,488或更多
1位「殺手」支持HK$16,888或更多

共639位支持者
暫時籌得HK$257,820
整個串流平台嘅IT狗人工同串流流量都唔平
專業就係咁貴
back左,加油。
//籌一千萬嘅原因係因為要整個串流平台,買流量等都需要大量專業人仕幫忙//
應該係由零揼起一個新平台?
香城映畫係個做電影既新機構 如果今次呢個平台搞得成 咁估計會陸續有更多電影由呢個平台推出
的確創辦人係呢方面無提供足夠資訊
據我所知Netflix並不接受制片人接觸佢哋
另外,唔知Netflix/YouTube嗰啲收幾大份呢

你可以自己去問吓
https://www.kickstarter.com/projects/young-old-rich/1782214623/faqs#
你講乜鳩你俾咗錢就有網上門票遲啲有得睇啦
眾籌同買股票都分唔清楚,入青山啦!
呢度答埋你,因為要處理課咗金嘅朋友喺眾籌計劃買咗電影streaming飛睇電影嘅問題。

舉個例貨咗金嘅朋友喺拍完套戲理論上可以用返嗰張飛去睇套戲,咁我哋可能就要俾個code佢入先睇到,而YouTube 或者apple 係唔會幫你做呢樣野,所以只能自己build 一個平台
#你都係投資者wo
驗眼啦柒頭
.
係喎今次我認柒
//5)如果我眾籌咗,假設你套戲大賺,我會唔會有錢分?
唔會。因為香港法例係唔比眾籌賣股份,如果唔係證監會上門拉人,所以我喺導演的話講嘅「等觀眾做投資者」嘅投資回報唔係金錢而係電影嘅記念品同網上睇電影嘅機會,如有令大家誤會僅此致歉。//

請息怒
HK$ 268,716
695人
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞