黃秋生主演堅尼地道殺人事件 香港首部全民募資電影

1001 回覆
2028 Like 37 Dislike
其實我發現有好多人都唔知道呢個project,有冇方法推比多啲人知道?
估計59位無償支持平均HK$1,451
51位「花生友」支持HK$58或更多
869位「目擊者」支持HK$168或更多
97位「初級門徒」支持HK$388或更多
48位「中級門徒(DVD)」支持HK$688或更多
135位「中級門徒(Bluray)」支持HK$688或更多
10位「高級門徒(DVD)」支持HK$2,488或更多
29位「高級門徒(Bluray)」支持HK$2,488或更多
2位「殺手」支持HK$16,888或更多
1位「殺手仲介」支持HK$48,888或更多

共1,242位支持者
暫時籌得HK$577,783 (5.78%)
YouTube可以放片淨係比會員睇,好似鍾培生今晚個拳賽咁。
我自己會想貨金比你拍戲,但貨金去做個平台出黎好似有啲唔係果回事🙈🙈🙈
推下先
1000萬會唔會太有野心。1000萬仲高過唔少非主流港片成本
唔係咁講,好似幻愛咁,睇上去好似冇乜成本,原來都要千幾萬先回到本,係只係回本,可能要再多幾百萬票房先叫做台前幕後每人分到少少錢賺,1000萬整電影我都覺得太少,起碼1500萬先叫合理
推 已娟ed
幻愛個千幾萬好似係包左同戲院拆數。呢套應該唔適合咁計
幻愛千幾萬回本因為要好多(好似一半咁際)分俾戲院嘛,但呢套又唔係戲院上。
睇pin導演都話幻愛成本600萬。佢話呢套成本500萬,另外500萬成本係流量同禮品度。我覺得禮品度可以更慳
我覺得與其整咁多禮品不如開個飯局俾課夠一定金額嘅人可以同秋生哥食餐飯好過
咁又要加片酬。條數點計我唔知,但1000萬難度相當大下
+1
先利申:我是導演。

同意你講法,主要起新平台係因為要解決已經俾咗錢買戲飛嘅朋友日後觀看影片嘅問題。因為現有嘅大平台如YouTube Apple唔會support到呢樣野,其實如果現有平台可以做到又合作到自然更好,但團隊必先從最壞打算出發。

另外如果想cap水唔會set一個咁難達到嘅金額,依家set 1000萬係因為呢件事最少要呢個金額,所以少個崩唔達標就會將金額全數退回。

希望解答到你問題
YouTube係可以有方法做到你想做既效果
未必有需要用錢起個全新平台
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞