韓國生活(97)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
依家韓國係咪已經回復返疫前咁
想問如果去韓國旅行一到埗pcr確診左
係咪要隔離?
點先隔離完?
個Q-Code應該有個時限,但上網又搵唔到。
想去韓國旅行 可唔可以喺度問
落地做pcr邊度方便啲
上網睇好似要等結果先有得出門
唔知耐唔耐
一個人去食嘢會唔會好麻煩?
全羅道內藏山會唔會好啲
汗蒸幕大家會揀邊間(唔洗太貴 想體驗下)
同埋如果住一晚喺果到唔番hostel會唔會好怪
如果你係搭旅遊巴
來回江原道嗰條路就還好嘅
因為旅遊巴會有專用車道
係入去雪嶽山
仲有去其他景點啲路先塞
無論如何
喺中途休息站記得醫飽個肚同去廁所
唔好太伸手黨都得
有啲問題真係Google到
台灣有好多blogger同youtuber寫咗好多分享
睇紅葉上山條路點都塞
可以考慮吓唔使去咁遠嘅地方
首爾林都好似ok
和談林就太遲啦full booking
最方便機場 不過貴 我用Seegeene medical Foundation 65000won平啲 3個鐘有result btw佢好似係建議你出左result先好出街 有幾多人跟就唔知啦
我唔肯定係咪72定48小時
中左驗個到會搵你 比張強制隔離令 要自我隔離7日 之後先可以出街 無人mon住你 叫你自己隔架咋
中左驗個到會搵你 比張強制隔離令 要自我隔離7日 之後先可以出街 無人mon住你 叫你自己隔架咋
至少無咩中國人
感謝!
隔離完七日洗唔洗報negative果啲?
佢好似係要求7日後就走得 唔洗等陰性 但建議你上網再睇下
唔該哂
依兩日睇咗好多
最主要係想知去過嘅會點揀去邊玩
買交通卡諗緊買Discover Seoul Pass
頭兩日跑下行程 但唔知啲佢free嘅景點有無伏
佢有啲咩景點冇買過
有冇師兄師姐知落地做pcr邊度平啲?
唔想係機場做個爛鬼test要俾$80000won咁貴
Coex水族館
selala汗蒸幕
樂天世界
首爾動物園 天空纜車
宮廷+租衫
動物主題公園Zoolung Zoolung
南山首爾塔
韓國民族村
E-LAND CRUISE遊輪

自己mark咗依啲
(如果包樂天好似好抵)
但本身又有諗緊去愛寶樂園定樂天
又諗緊去唔去加勒比水上樂園
愛寶又有動物 撞撞地首爾動物園
但係又想搭佢個纜車

汗蒸幕自己本身搵咗sparex
佢offer果個係mix咗啲小朋友水上樂園
仲睇緊邊個好啲 但汗蒸幕應該都大同小異
如果佢free果個有得訓一晚就唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞