韓國生活(97)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
上面有講 平過你個價 不過可能仲有其他選擇
等地膽分享
好彩臺灣都係用繁體字 唔洗焗住睇英文
咁睇落佢都幾抵玩,如果你嚟嘅日子比較少,想去嘅地方又集中喺首爾,咁去首爾動物園(其實係咪首爾大公園?)方便好多嘅,特別係住明洞嘅話,坐4號線一飛落去就到愛寶樂園搭車真係有排你搭,行程太緊湊就唔建議啦
地膽未必唔知,因為入境都係免費做上面推薦嗰間六萬幾已經係我聽過最平
交通見話包機鐵同機場巴士
單車都free
所以諗住落地喺機場買/online買定
就chur兩/三日去跑下景點 去啲人多嘅地方
(但要再睇埋啲景點分佈)
之後幾日就應該搵日跟kkday睇楓葉(十月尾去 上望睇話都開始紅)
行下啲大公園野餐hea下 行個博物館
再留一日爬山
飛之前就掃下貨
中間攝啲lunch去傳統市場掃下街

唔知搭車會用幾多時間
要搵下有無方法睇到啲交通時間先
上面有講 平過你個價 不過可能仲有其他選擇
等地膽分享
地膽未必知,因為入境都係免費做上面推薦嗰間六萬幾已經係我聽過最平
想問下 佢係咪會send sms?
即係要預備電話卡?
Thank you 師兄
咁如果做完test係咪又要喺酒店等結果先出得門口?
矛盾嘅係酒店要around 12:00先可以walk in
但7:00就已經到首爾 咁之後應該點好
咁愛寶留番下次
都預咗四至五日
想咩都去下 所以有plan埋行山

本身仲有諗去唔去下啲沙灘 但好似無咩特別 又遠
係大/長過香港個啲

沙灘都係應該留返去泰國玩好啲
想問下大家
依家香港離境洗唔洗陰性報告?
定係 做快速測試就得?
睇海最近要去到仁川同埋如果近排嚟,沙灘係冇得俾你玩水,就算有都凍到仆街
真係好遠

話說你有無去過踩鐵路
好似幾辛苦咁 個景值唔值得去
見佢喺南怡島附近
睇緊kkday一日啲團 諗緊邊個combination 好
入境韓國而家無要求上機前PCR/RAT喇
所以應該乜都唔洗做就上得機
係囉 其實落機做完PCR根本無地方可以逗留
焗住要出街
聽日飛 但係keta仲未approve 點部署
已經send過inquiry 去問 無反應
又唔係嘅,有啲人嚟到韓國已經係夜晚,係可以check in嘅,或者係拎長期簽證/韓國人咪可以返屋企
踩過一次咁大把,喺春川踩
呢個天氣唔熱又唔凍差唔多㗎喇
夏天真係熱鬼死你
我又唔覺好辛苦,可能係同我一齊踩嗰個人大力過我
我都踩過一次 涼涼地踩其實都幾好玩
上次兩個女仔踩都唔會好辛苦

都係過多排先食
而家仲未係好肥
我個陣報過KKday 1日tour, 1日去4個景點
覺得個行程有D攰

rail bike幾好玩,我個陣冬天去南怡島無野睇
有見到依個 唔敢報
chur得濟
有人carry
唯一驚感覺似喺香港踩鴨仔遊湖睇景feel
踩極未到會好崩潰
個景無咩特別
希望秋天個到會靚啲
暫時睇緊南怡島+雪嶽山
南怡個feel有啲細
雪嶽山就大啲
唔知雪嶽山全日好啲
定係一半半好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞