韓國生活(97)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
啲傳統市場係咪都差唔多
如果無特別嘢想食嘅話 就腳就ok?
有無啲係特別貴要避?
個個市場都有啲唔同嘅
未去過嘅感受下氣氛/見識下都唔係咩壞事
大家都不外乎去廣藏同通仁
順路同價錢接受到咪去食下
鷺梁津水產市場就冇乜必要去嘅
主要係我覺得韓國整海鮮冇香港咁多花款
都係蒸、燒、辣魚湯同魚生
呢幾樣出面都食到
市場入面唔係樣樣海產都係本地嘢
同埋溝通不良分分鐘鋸你一頸血
至於邊度特點係乜,有冇好食,其他網會介紹得詳細啲
唔該巴打
最驚就係個樣生得似水魚俾人劏
海鮮可能等去多幾次知掟先去 同埋唔太好
反而對啲地道小食有興趣
同埋想行個圈感受下香港無嘅嘢

但有啲覺得遊客地方 啲網寫嘅最易搵到都係好貴
睇台灣blog應該會好過旅遊網寫嘅?
再搵下睇下有無啲講埋價錢嘅再對比下先
爬文爬到7788就開始睇片 希望功課做足啲去得輕鬆開心啲

兩個人都係第一次自己去旅行 真係驚驚地
應該都係48/72,地址電話係咪都係填酒店就OK?
你申請左幾耐?
想問下大家有無用過wowpass呀?
上網見到當debit card咁用都好似幾方便
乜都唔洗 準備keta qcode就得
佢係會send sms 我就留左韓國fd個電話
我去濟洲做15000 同一間 唔知係咪個期有津貼 平到笑左 但釜山做就正價 65000
講左好多次個間smf 65000 如果搵到平啲記得分享 因為好多間都要8-10萬
如果係咁
應該出張電話卡穩陣啲?
仲以為佢會接受email
我岩岩睇discovery pass 個網點解話sealala 關咗嘅
40幾個鍾到
諗住下星期六同老婆飛首爾一個星期,直接買張discovery pass玩,好似簡簡單單

首爾去春川個Rail bike park會唔會好遠
你會唔會試下打電話去
12月會唔會有巴絲去睇keshi首爾場
你陽左就電話搵你 陰就email report
知道
我想... 今日打左成日都唔通
唯有聽朝試下... 最後機會
可能因為今日星期日
你幾點飛?
下晝2點幾到
我本身係得個啲Blogger/旅行planner網
但再睇先發現佢無咗
running man都執埋
緊番佢官網應該係最準

btw諗住買幾到多hours
會去邊啲玩
好似話都要兩粒鐘 你預個到附近玩全日啦
個到好似有三四個景點 有穿梭巴士可以買pass無限搭
睇你想去幾多個
南怡島基本上冇咩玩 但個景係靚既 打卡一流
遇上楓葉應該自己一丁友亂影都靚 不過應該好多人
我淨係夏天去過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞