[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(41) Discord群突破5000人 / 18號PLL

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
死宮好悶
同埋少人打 冇人一齊打升lv 效率好低
依家我升副職排主線副本多
或者冒險小隊 咩都唔做行行企企就得
晨早流流排副本真係慘過番工
剛打完4.1 開埋 第3個 老主顧, 想問下咁多個老主顧係咪都係夾埋 total 每星期交6次任 ? 如果想刷黃票 換典籍同裝備 , 點做先最有效率
每個npc 每星期最多6次
所有npc total每星期最多12次

刷黃票建議都係升到80lv
80lv 有招配方lv 低過職業10lv 直接滿品質

刷收藏品都係鍊金同煮野食為主
朝早唔係好多人既咩
次次8點幾入ser 都要排隊
thanks, 每星期12次 做完都有差唔多2000黃卷夠換裝備, 典籍我見1200黃卷先換一本, 想問係咪應該第一時間換左先 ? 定係換0西70 生產裝之後先慢慢換都得?
換裝先啦

典藉唔急
典藉其實算係每個版本既畢業裝
e.g 生活職既唯美裝 戰鬥職既總督
但生產要求好高 初頭要洗返一球買人一套再做禁忌
依家尾水冇乜錢賺

典藉都有D類時裝既裝可以整
e.g 伴娘裝
收到, 咁錬金而家76 lv, 主力升爆佢到80先, thanks
24人 5分未滿
一番目左廿分鐘先入到場
想問下冒險者小險係咪就算做訓練同低級任務 自己角色都會拎到經?
但我見果到好少經 係咪要打高LV啲任務?
i2501好煩呀
搞咗差唔多成個禮拜都入唔到個code
用手機用data換browser用無痕,每次i2501都有等24個鐘先再試
之前申請試玩嗰陣中過,今次入code做晒準備都i2501。email回覆跟本自動回覆嚟,寫番同FAQ一樣嘅野

一路換住角色咁玩,練十幾個職都60Lv啦

有冇巴打有辦法
日日打電影城
馬沙把聲真係好霸氣
咁我直接換七十嗰套
其實都做唔到d乜 試下搵fd幫你入
唔得都係會照鎖24個鐘
玩咗兩三日坦嘅心得
暫時騎 戰轉咗職,依家32同40,未見到騎士123有得回血,可能低lvl 未有

不過騎士接怪嗰時aoe 係圓圈,易上手過戰士嘅扇形

Btw藍職排副本真係另一個遊戲嚟,仲要大部分裝同龍騎共用,無痛換裝
睇完攻略今晚試e10s
就咁望落好似11難d
齋睇d副本攻略覺得覺得坦 奶難玩d
自己玩dps見親d機制係死刑 全屏aoe就姐係有得企定定打木樁 T要記埋幾時開減傷/無敵/換T 奶要記幾時heal咁
dps循環複雜d但循環基本上個個副本都可以通用
想問下要打到 5.0 幾遠先可以開到 交巨人藥水既理符任 ?睇而家情況我應該專心打主線先好多野都未開到
一入5.0個新主城已經係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞