[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(41) Discord群突破5000人 / 18號PLL

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
試下重裝FF14
個online store真係好唔user-friendly下
冇得開新tab都算
禁入去想返返去上一頁果時又清走哂我啲filter
搞到我要重新剔過啲filter搵過
好麻煩
第一次打贏零式入左人地親友團
想問下有咩地方可以搵人打極蠻同零式本
街場啲日本仔難溝通 打幾次就話放棄
一係就排唔到場
利申試過pf
pf講明英文團囉 極蠻你睇熟流程應該唔使溝通都過到
其實普通難度8人副
第2個坦係咪行行企企就得
基本上係
除非mt死左
入香港公會/搵香港朋友一齊打
勁! 巴打加油
有無人訂ascians酒杯
想問下online store個個純白ex染色係咪買定10個實無死?
後期玩幻化係咪好缺?
可以喺market board 買 巴哈world就大概20萬左右一個
沙都小啲人搶可以試試!雖然沙都風景真係好沙漠但先買左間屋遲下再空降搬屋點都好過同人爭唔知幾多個鐘🥲
用小鍵盤係咁禁0040搶房快過用Marco同滑鼠禁
我8月尾搶沙都S房禁左3個鐘搶到!
我公會有人教server維護前去定間空房前面落線 維護完即刻上去禁成功率都高!
黎緊6.0應該會好多人搬 到時可以再試下💪🏻
趁低lvl 開始掂坦,有少少嘢唔明
想問下四隻坦職各自有咩特色
初初以為戰士賣點係吸血,點知暗騎又有吸血,仲要有得出技常駐加攻

用挑釁開唔到怪,唯一作用只有喺戰鬥期間拉仇恨值?(例如OT、轉坦)

點解唔可以用插言(唔肯定個名)Cut技,一定要用暈嘅?咁插言嘅使用時機係幾時?
打到戒同腰帶 下一個目標係e11s 打埋條褲同鞋就齊裝
挑釁唔係用黎開始, 主要用黎換坦 / 拉仇
有D用沈默先Cut到 / 有d用暈先Cut到
隻隻坦既123 combo其實都有吸血
所以你自己鍾意玩邊隻就玩邊隻
暗騎就後期有個好勁既傷害無效盾
gunbreak 藍色 dps
騎士 專業副坦
戰士少玩答你唔到

挑釁係開到怪
但挑完一定要攻擊隻怪多一下先會確立到你拎到一仇

讀條紅色閃下閃下先可以用插言 cut 技
stun都cut到但任何怪係會有stun耐性(後期副本既boss會免疫stun,變左插言好有用)
最多3次
第一次4秒
第二次2秒
第三次0秒 之後stun無效
黃色詠唱bar要用暈 紅色詠唱bar就用另一招
戰士最少技, 亦都可以話最易上手, 額外有兩招技回血
騎士多支援技
暗騎比較著重mp management
絕槍偏攻擊
5.0啲坦基本部份可以話一模一樣, 只要你玩熟一隻其餘幾隻都可以好快上手, 差異部份可以要喺高難度副本先體驗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞