[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (42) 過期得濟討論都廢事

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
新手點練基本功,一唔用露娜渣就成個白痴咁
掉啲replay上黎一齊研究下
試吓玩多啲新安洲,自由呢類武裝簡單,性能一般嘅機,練下槍法同一般立回

新手玩露娜渣同女進只會玩壞手
隻game點錄影,打緊嗰陣㩒兩下share掣彈禁止錄影
用z 自由呢d畀人射到仆街,玩天意就成場打空氣,而家銅牌玩返露娜渣先贏到
試下用norn同企鵝呢類彈幕機打
Youtube 開live
remote play用你部手機cap
開youtube / twitch live留底
2022年8月仲有新手
應該咩距離同佢哋打?應唔應該以入佢哋格為目標?
入街場仲有金牌新手比人當靶
善用ca水喉 轉轉轉 變形格
有一定練度可以玩埋變形水喉
攻唔入都可以開咗個zero做啲野先 數下對面boost點都入到3槍
等到殘血先開好易比人估到
留低聯絡方法,得閒用一個小時望望你玩就知要教咩
我都係 基本功唔好 打極都冇乜進步 成日俾人屠
老老實實連飛都未係幾識飛
去free battle飛返一粒鐘飛得順先開槍打人
一步一步咁黎
居然仲有人討論Mbon

飄射太多
連射main前要留意部機的面向,超出射角會停係原地開槍,好燒boost。
除咗旋回之外,可以上升緊個陣禁上方向/ 格鬥浮step 來較正部機。

另外要熟習下部機的cancel route / 落地方法
Zeta 常用的 main->sub 同 特格->sub 都無見你用
(Sub無彈都可以照出來落地)
(main->sub 要main背身)
唔知點解mbon慣性跳一衰咗會有penalty
唔撳熟既話條boost分分鐘得人地一半
新手感覺老屎忽既動作快三倍既原因
首先要理解某啲動作嘅操作方法再試下copy猛者片入面啲動作
你要知道個動機係咩先copy到
Btw 就黎爆post
Shuffle rank練啱嫁啦
依家shuffle都係新手訓練場

Btw淨係睇第一場都過得去,只係要盡量減少啲無謂嘅反擊
同埋zeta建議帶f,s冇用
照copy啲操作咋
慣性飛 amc 旋回呢啲
睇埋幾時會用
機械式input返出嚟已經夠新手玩
意識遲啲搞都冇問題
new po:
[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (43) 孤兒地區
https://lih.kg/3130419
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞