[PS4] 機動戦士ガンダムEXVS MAXI BOOST ON 討論區 (42) 過期得濟討論都廢事

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Ps5個手制好難揸順手 諗緊換唔換大制劈掉重練
我覺得好好揸喎
有冇改制?
一直都改左r1係B 三角係AB
如果唔係平時好難叉a叉b
之前賣咗大掣而家玩個陣用手掣,L2同R2掣好唔舒服

等新款大掣算
我覺得ps5手制好岩我手型玩落去舒服過ps4個個手制
不過大路都係玩大制既
做咩睇片單邊覺醒都有cross覺加成既
官方限時活動嚟
我同你一樣改法
但ma mode都係撚唔掂
少玩MA
但你難係邊
MA個陣個菇前前? or變照?
純粹好奇問下
唔知我有無理解錯
MA前前可以機頭對返個敵人 但要撳住個c
C/cc就飛高飛低 但就要推住個前
結果好多時我想機頭對準完人即刻瞄高瞄低時就解咗MA mode

同埋見人個機頭可以好快咁上下chok
自己部MA就好似係到畫波浪咁
唔知係咪chok個c制chok得唔夠快
前前唔洗禁住c 不過中途個菇唔可以放開
例如本身向緊左要左之後即刻前前 唔可以 左 放開 再 前前

c/cc個到你冇get錯
不過d變照點用得準我都唔太熟
你睇下mcss學?
點樣唔放開菇再前前
前前唔係就係前放開再前咩
向緊左我都係左放開前放開前咁入
9點掃去12點再掃返去9點再掃去12點
要好快
Thx巴打今晚試下
Mcss我有睇過
但把聲真係睇到瞓著
https://www.youtube.com/watch?v=C4Jkn-9O3hI
呢隻好難用,紅lock超短,最勁果招assist cd好耐,特射又難用
Hold住ma有兩種方法 一係郁支桿移動 一係撳住個c
你要用ma炮既話就要向後變型 之前再前前開炮
佢唔睇路既話有八成機會中 望住你用ma炮既話就要用cc較上下角道
點樣唔放開菇再前前
前前唔係就係前放開再前咩
向緊左我都係左放開前放開前咁入
Hold住ma有兩種方法 一係郁支桿移動 一係撳住個c
你要用ma炮既話就要向後變型 之前再前前開炮
佢唔睇路既話有八成機會中 望住你用ma炮既話就要用cc較上下角度
最好係練到唔用前前都fing得中人 試吓先讀對面想飛邊面 就算照唔中都仲有機會避到槍落返地

見到自己冇氣就解體啦 比你照到打得唔多/打唔中落地又比人執一套 好唔抵
無氣解體真係好重要
成日飛飛下飛咗去人地到俾人格一套
如果ma狀態比人開格 試下用ma格同佢鬥撞下 你唔必會撞輸 你用邊部ma?
W0 妖天 DX
我放棄咗練大電轉練細電 大電好難玩得好
想問xboost既雪崩係咪弱化左?動作冇咁快?
好撚快喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞