買ps4定switch好?

206 回覆
53 Like 37 Dislike
溝女= switch

毒撚= ps4

黎個咁多毒撚既地方問
你都估到咩答案多啦
ps4擺左屋企鋪塵
switch日日同女友玩

on9

毒撚表示:PS4+Switch先啱呀

咦 梳9
你啱
Switch 日日同條女玩 Mario

真係打機就買PC啦

利申 Switch PS PC 都有

Mario未出

你買左Switch都可以日日玩Mario?
你係咪老任內部員工
早過一般人玩到未出隻Mario?

小學雞咩
Mario kart 都係mario 啦
唔通switch 唔講nintendo switch 就玩緊分線器咩

香港人叫Mario Kart做孖車
超任年代就咁叫

Mario叫孖寶
紅白機年代就咁叫

你其實打左幾多年機?

Mario出過好多唔同玩法既作品
就咁講Mario就當係孖車
真係任你講

遊戲機係得一部叫Switch
亦得一間遊戲公司出
所以唔駛提Nintendo都無分別

黎緊隻ARM、柒彈2、MHXX都係可多人打既game
PC,PS4,X1都冇得出
你如剩玩孖車梗係覺得易厭啦

唔洗超哂鋼喎玻璃心,最頂個句唔係我講既
Switch 出得一隻mario kart係有關mario
講得mario 唔駛提kart 都冇分別
用返你句野黎講
Why not both
有ps4準備買switch
溝女= switch

毒撚= ps4

黎個咁多毒撚既地方問
你都估到咩答案多啦
ps4擺左屋企鋪塵
switch日日同女友玩

認真,同女玩分分鐘要買多部,唔係好可能自己無得玩

咁呢個真 我成日諗住同fd打zelda個陣
佢條女就話要打mk8
最後大家一齊mk8
你玩咩GAME先得架屌你
唔通你鍾意玩MARIO又買PS4咩
買switch來溝女我都係第一次聽
我條女咪又係同我一齊玩ps4
條女肯玩嘅話game gear都陪你玩啦

利申:ps4用家

毒撚不嬲鐘意FF

我又未聽過D女會話條仔有switch受媾

身邊好多女因為有人屋企有switch上人屋企玩mario kart...

你咪試下買夠兩部睇下會唔會有兩條女上你屋企玩囉 係溝唔到女就溝唔到女架啦
如果佢有正統fifa 2k17 個類運動肯定大賣
大家恨左幾耐出街面對面咁一齊玩
以前psp 唔爭氣而家switch 完全實現左呢個可能性

Youtube已有Switch版FIFA同2K 17廣告實機畫面睇

FIFA
https://www.youtube.com/watch?v=KNST_AtBb8I
睇後半段片

NBA 2K
https://www.youtube.com/watch?v=OkMAUm2xJhA
接近2分鐘睇起

PSV隻FIFA初出都算幾靚既
但之後幾代都只係換球衣同球員名單
EA懶到出汁換湯不換藥
PSP都有NBA 2K
但PSV冇NBA 2K反而手機版越出越靚
2K games既策略都好怪
運動game有實體掣玩好過用touch mon好多
如果當年肯出PSV NBA 2K會直接推高PSV銷量

Youtube已有Switch版FIFA同2K 17廣告實機畫面睇

FIFA
https://www.youtube.com/watch?v=KNST_AtBb8I
睇後半段片

NBA 2K
https://www.youtube.com/watch?v=OkMAUm2xJhA
接近2分鐘睇起

EA懶到出汁換湯不換藥
PSP都有NBA 2K

2vs 2或者pro club 咁玩
諗起都爽死左
Switch 有party game ,無打開機既都岩玩,都有單機大作
為招呼朋友既switch 係首選

當然 PS4 買VR套裝都做到招呼朋友件事
唔洗下下 FIFA ,2k ,而且單機大作都好多

無一部機係完美,基本上都睇你打機習慣
出街多、social 用多咪switch
追性能、畫面、作品數量未 PS4
PS4而家個BUNDLE好抵 2千4有4隻GAMES 已經諗住買
巴打覺得PS5會唔會一年內出
Switch 最後只會成為xbox 咁
無人玩
Ps4 pro 啦
就算出ps5 你都大把game 可以繼續玩

放長雙眼幾時變Xbox

X1個設計同PS4一樣
純比上代推高機能
但太似電腦
獨家game少過PS4
所以PC,X1,PS4相比之下PS4明顯爬頭

但Switch係一部家用機同手提機結合既機種
係用黎取代PSV,3DS同以前既老任家用機
機能係勁過PS3/360好多
但差過PS4/X1就一定
因為用電少過家用機好多好多倍
所以可以變手提機係戶外玩到家用機級數game
左右手掣可拆出黎
意味住帶一部手提機已足夠戶外或去人家雙打
比起以前要兩部手提機雙打
或帶部家用機加兩個手掣雙打
輕便好多

基本上個product line係唔一樣
Switch係個變種遊戲機黎
你用黎同PS4直接比
証明你無了解過部機個設計係比你點用
家用機只係佢其中一個玩法
部機係可分三個mode黎玩

Tabletop mode其實先係佢最開心既玩法
隨時隨地Share半邊手掣比人玩雙打
睇你鐘意咩game多同埋打機習慣
鐘意掌機可以出街打機既就買switch

但如果你無話特別鐘意掌機
2部機既game都想玩既話
我個人覺得E個時候買ps4係會好D既
平D,game陣容比較多,唔洗食炒價/骨
之後等switch平D/2手再買都唔遲

FIFA
睇後半段片

NBA 2K
接近2分鐘睇起

EA懶到出汁換湯不換藥
PSP都有NBA 2K

2vs 2或者pro club 咁玩
諗起都爽死左

最理想老麥MH團孖車團都可玩下運動game
唔好玩死一隻game咁悶
帶一部手提機可雙打
應該玩多D唔同類型既game

ARM同柒彈2希望都會係對戰game一個好選擇
ARM如果面對面對戰應該都唔錯既
我都陷入兩難
不過係 PS VR 打farpoint 睇AV定係 switch 高清芒享
今日買左switch... 有d後悔..
Xbox1 ps4 switch都有
多 game 少 game 又點啫

你買撚哂嚟玩咩

最重要係有自己想玩既 game 啫 咁都鬥一餐

唔講以為 sony , 任天堂係你地開既

我叫樓主買哂兩部機唔好慳
佢最後真係話買哂兩部機

其實只要夠錢
就唔駛買野二揀一
我都陷入兩難
不過係 PS VR 打farpoint 睇AV定係 switch 高清芒享

Why not both?
兩邊堆game都唔同

我反而得xbox係有少少後悔
成日cancel/delay d game,今年都無咩game出過

Zelda 好玩喎
如果係買ps4,ps4好啲定ps4 pro
我都陷入兩難

Why not both?
兩邊堆game都唔同

無限金錢咩 ......
如果係買ps4,ps4好啲定ps4 pro

宜家先出既話
梗係買ps4 pro啦
我都煩緊
淨係想玩horizon or zelda
爭扎左成個月

https://youtu.be/aVPXKdSEGNQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞