召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(91)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
講真,你有冇玩過灣岸
係咪都係入錯2》5
唔係要慢定快係要啱速度,大概係上斜要比油,落斜唔使俾或者少油,要靠自己感覺
如果人哋讓你都猶豫個官係可以肥你既,考車係咁架啦太快太慢都會肥,講到尾都係要定同埋俾到信心考官你操控到架車
要睇有無優先權,你唔行使優先權都可以肥你
例如你行緊大路,有架車係小路準備出你唔應該讓佢,當然要時刻留意佢係咪唔讓,佢唔讓你你當然要停
係所以真係考眼明手快,應行唔行行得慢阻住條路都係死罪
聽日12點重考掃桿埔 死車死開
棍van既話,3落2果下吊住係磨擦點,到佢減到20-25先鬆就唔會chok
例如你行緊35-40,鬆油門或輕踩少少迫力
到30就踩離合落2波,然後吊住係磨擦點,大概1-2秒佢就會慢慢收落25-20左右,然後先鬆離合
恭喜恭喜
感激
等陣考
Call coffee man
我跟曾sir,覺得幾好
但通常駕院會分配師傅俾你 要自己搵架咩
聽日就考啦求車神保佑我唔好又俾緊張累事
清 考成點?
考邊度?
考邊?
有無人近排沙駕/觀駕報左棍,考期大約排到幾錢
有無人近排沙駕/觀駕報左棍,考期大約排到幾
啲考官會唔會唔中意亂咁吊個極力子?我師傅教我係用brake黎收車速,收到咁上下就落晒極力子轉波,唔知邊個會好啲
灣岸支棍成日壞 又鬆 真係幾易入錯
應該係個個師傅唔同教法?我個方法都係師傅教
我自己無試過去到2x公里先落2波,因為一到30就俾師傅叫轉2波
一開頭我30就3落2唔吊極力子,架車通常好chok
之後師傅先叫我要吊極力子,跟著又真係無再chok到
我係個brake收到大概二十幾,再落波個外左腳都盡量做慢啲,通常都唔chok,下次上堂要再試試先
掂!!
恭喜哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞