召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(91)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
明白了 唔該ching
咁係要低既
練多d
慢得嚟人要惡過車
要control到部野
同車慢轉鈦要快

至於t字位
我係老銅經驗係
Brake到差唔多位停陣睇時機
跟住有機就快手扭出去
約左人星期五睇車
但乜都唔識
本身想睇下個樣 如果唔係太爛就搵人驗
但我fd就話10幾年車一定有嘢整
驗乜 留返整車算啦
最衰佢個日又唔得閒陪我一齊去
想問下係咪買二手舊車
一定係要預一筆錢整車
問下正路係睇完覺得ok就即刻驗 然後約期過戶
定過戶個日先驗車過戶咁?
好 thanks
尋日學車喺你第一幅圖個路口有兩架考牌車,我大路停低俾佢地出,第一架出咗第二架等勁耐都唔出,之後後面有架dc9攝出嚟,結果考牌車同架dc9一齊出唔知嗰位巴打pass唔pass到
你係28car私讓個d?我都係乜都唔識自己約人我就一日睇車睇外觀靚唔靚仔多唔多大花凹,可以就睇下佢俾唔俾你試揸,自己feel下個軚尺,轉波,避震啱唔啱自己,其他野有冇問題咁,因為始終係新手冇人陪打開個車頭冚都唔識睇 第2日再上門驗車不過個日已經係星期5夜晩 驗車就有人搵車房有人搵公正行ipmc/hkmi(有人話hkmi唔好)問下條友部車d有咩係要整/改過過唔到政府驗車要搞 呢個時候就係壓價既時候 之後我搞到要到星期一先過户
不過建議呢d野唔好星期4,5先開始做自己買完覺得好趕下 同埋你係咪quote晒保險?因為你要出左cover note先過到户 係你同賣家上去過定搵車行去過?
有咩再問~我答到就答,都驚教錯人btw巴打買咩車
mazda 2/3
想3多
保險就搵咗金時 5500
p牌呢個價覺得ok
最驚係睇車嗰下出事啫
驗就一定驗
thanks
學生返半日咋
鬼知你精神病咩
淨係需要身份證車牌 牌薄就出到
丙1take pass
yes! 如果你無入錯資料
可以打電話(3763 8080)預約定 到時唔駛排隊
網上都得 https://www.gov.hk/tc/apps/tdabs.htm
我果陣時係第三個工作日朝早就拎得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞