召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(91)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
加油,齊攞合格
加埋~祝你地合格
[member你師傅無同你練定?
成個流程係-
係試場師傅首先會泊係你準備開車考場既位,
然後考官上車檢查證件個的,
之後準備考前會問你前面柱上車牌號碼(約10米左右遠),
跟住先向左前少少沿條線行,到白橫線前要停,
之後就3手掉頭,跟住就泊位。
完晒就出車上斜係斜路橫線前停車考上斜開車唔溜後。
再出閘就向右邊出去考路試。
返試場個陣係唔使入返試場,會係你出閘落斜個度有個位有條橫線前叫你停,停車-拉手制-轉P-熄匙。就考完。
考丙真係次次衰都唔同
呢2次考都係考路線1,即係上斜轉落去藍塘道再轉上成和道(基本上99%都係呢條線)
第1次衰係轉入成和道過左燈位之後要向右轉線,有架電單車無端端切入…明明無位都切…俾考官踩break
第2次就今日,自己衰on9,係轉入冬青道反試場個右轉攞唔夠位…上左右邊行人路少少…俾考官踩停
個下由天堂跌落地獄
-其實揸個陣如果做到就講出聲-打燈-睇鏡-望盲點-好-可以轉線-咁樣既可以提自己,又可以俾考官知你做足要求(但佢都會tick下的相關野
-上藍塘道之後約10幾米整緊路,要小心,記得行得個陣打燈個的
-藍塘道尾近巴士站會有行人過路線,要記得完全無晒人或上晒岸先好開車
-轉入成和道個燈位要留意右邊有無車或電單車,有就要留意先好轉線同埋小心同隔離車太貼
-轉返試場個陣,記得預返多少少位,唔係就好似我咁唔岩位轉入去
最後係記得每次停燈位或會停得耐少少就要拉手制
[/member]
車會震,但對腳係最feel到,著對薄鞋試吓
Feel 唔到震斜路起步會難啲
其實考車咩都係假,
淡定最緊要,你chok都係影響自己,
但如果你係考牌官隔離緊張到震,
佢點敢出牌比你,
淡定之下好多事都可以係小事
其實係~同埋一日未返工試場都唔好放鬆~唔係就會係的唔應該錯既地方出錯
但你頂住人爬頭又會肥有時好難捉摸
第二次考成功pass
有冇人知奪命金編號幾多
恭喜
祝你都pass
頂住人爬頭係咪揸到太慢?配合唔到現場車速?
恭喜你
我全肥😭第一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞