『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (9)10月正式回歸

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
好專業
動漫黨睇唔睇得明?
炎上之後已經話抽唔到老師就棄game
結果半年以嚟都中到老師
水神係人情牌加人神使者 當時應該仲坐鎮係道館到
北帝:孖生同矮人唔知 但係奇怪髮型嗰個係路上有同槍哥切磋
用心到咁
咁可以期待了
好期待同時已經開始有d胃痛
你呢個有生之年既問題,得作者先答到你
敬請期待六面世界物語
佢見個仔青頭淆低姐
淆淆下發夢咪發呢啲
可能嘅
因為希露菲80年仲生勾勾
其實諗諗下 喺作者角度
男主喺第2卷入面咸濕老公仔有咩作用呢
個教訓應該第一卷學到架啦
雖然係無傷大雅
但係又好似冇乜必要性
留住觀眾???
可能只係純粹殺必死本身都少甜
個人覺得2次10歲生日鹹濕老公仔嘅event
係令魯迪開始視其他人為獨立個體而唔係虛擬角色嘅契機
過咗第一卷之後佢其實都係用源光氏計劃嘅角度睇希露菲
佢學到嘅教訓只係佢之前嘅攻略方式係錯
而唔係意識到用galgame式攻略嘅態度去處理人際關係係有問題
咁會唔會擺喺第四卷會合理啲
假假地喺第3卷都係當人做npc
我覺得最起碼要係魔大陸篇前魯迪就要開始意識到艾莉絲唔係npc
如果唔係成程旅途中魯迪只係關心下半生嘅下半身幸福
而唔係真係關心艾莉絲呢個人

至於當其他路人係npc就無所謂啦
我哋係現實生活有時都當其他人係npc
下半生既下半身幸福

不過、我覺得魯迪要去到入左大學、識左幾個兄弟圍爐搞基再結埋之後、先叫做真正學識去尊重其他人既人格、而唔係純粹當人地係道具
槍哥係指瑞傑路德?點解果章有佢份?
岩岩睇晒成小說,未睇外轉,想開下邊到可以將啲簡體字轉繁體字
另外,呢套係六面世界物語前轉,但六面世界係咪仲未開始寫
電腦down個Calibre e-book management之類嘅嘢

輕鬆
計返成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞